SIPP SIPP

Flera dagar sen nu jag skrev något. Hade visst bokat in ett möte med "Mr Migrän" igår så där var den lediga sköna dagen det. :( Idag däremot har jag haft betydligt mer energi. Tvättat typ 100 maskiner med tvätt, satt igång med riktig storstädning här hemma, och lång skön promenad med hundarna i solskenet. På promenaden fick årets första små vitsippor följa med hem! :)



På allmän begäran kommer jag att lägga upp ett steg-för-steg inlägg på hur jag gjorde mina pompoms. Så sen kan alla sitta hemma och pyssla, för det är inte alls så avancerat som det ser ut! Ska försöka hinna knåpa ihop inlägget imorgon tänkte jag!

Så vi ses och hörs mina vänner!


SÅ HÄR ANVÄNDER JAG GULA SIDORNA

Härom dagen damp Gula Sidorna katalogen ner i brevlådan... Himla onödigt tycker jag! Är inte det resursslöseri så säg! Vem använder den nuförtiden? Inte jag iallafall! Eller nu ljög jag, jag använder den visst, fast antagligen inte till det den är tänkt.. ;)


Den funkade himla bra som påskgula pom-poms! :) Funderar på om jag ska göra mindre variant och hänga i påskriset kanske?!


I brist på silkespapper fick det bli en servett pom-pom också! Ser nästan ut som ett jättepion!

Det här var ett himla kul pyssel tycker jag som ser väldigt arbetat ut. Får bli en tillställning här hemma snart tycker jag så jag får en anledning och göra en hel drös!

Har ni provat på att göra dessa någon gång?

DET ÄR VÅR!

Vi fortsätter på lyckotemat! Trädgården början verkligen vakna till liv... Fåglarna kvittrar och bygger bo för fullt i holkarna, rabarberna börjar titta upp ur jorden (ser fram emot första pajen) och humlorna störtdyker ner i krokusarna! Det är vår!




LYCKA

När jag var ute och gick med hundarna i fredags såg jag dessa små finingar i dikeskanten och kunde inte låta bli...

 

I rabatten såg jag även att mina små söta vårblommor börjat titta fram



Det är vardagslycka för mig! Vad är lycka för dig?

UTEPLANTERINGARNA FORTSÄTTER

Ja då kör vi uteplanteringar del två. Det här gången är det baksidan som visas upp.




Krukan med påskliljorna och citronerna är inte tänkta att stå kvar på altanen utan ska få flytta till vår källaringång.

UTEPLANTERINGARNA

Här kommer bilder på några av uteplanteringarna jag gjorde i veckan. Så här ser det ut på trappan när man kommer hem till oss! Välkomna!




VÅRPLANTERING

I veckan tyckte jag också att det var dags för årets vårplanteringar utomhus så det var bara att sätta igång. Lite nya växter inköptes när jag var i Uddevalla i helgen, dessa kompletterades med lite frosttåliga kryddväxter som variation, och sedan fick också några något trötta murgrönor som jag hade inne julplanteringarna följa med. Hoppas dom återhämtar sig..



Bilder på hur planteringarna blev får komma senare. Vill ju gärna fota när solen ligger på! ;)

Hur har ni det hemma? Har ni vårfixat något?


PROJEKTET KLART - 15 ÅR SENARE

Ja man kan lugnt säga att vissa projekt kanske tar lite längre tid än andra, men det här projektet har nog varit extremt. Påbörjade två tavlor för en sisådär 15 år sedan. De föll i glömska men flyttades ändå med när jag flyttade hemifrån och även i senaste flytten nu till huset. Å så i måndags fick jag för mig att försöka mig på att börja måla igen. Penslar och färger letades upp (från ouppackade flyttlådor) och där hittades även tavlorna. Så sagt och gjort, det var bara att fortsätta!



Det roliga är att mönstret som var uppskissat på tavlorna faktiskt passar in bättre i mitt hem nu än vad det gjorde då, visste jag vart min stil var påväg måntro!? Dock har jag lärt mig en sak; att aldrig måla så grafiska mönster igen, för fy sjutton var svårt det var att måla så skarpa kanter.

Är det bara jag som har en tendens att en del projekt bara blir liggande? Har ni några sådana?


I LIKE

Små späda droppar, klart glas och mattsvart bricka. I like it!


ÅRETS FÖRSTA DARLINGS

Japp, årets första små darlings är inköpta och på plats! Jag pratar självklart om några små pelargon sticklingar! Ja ja, jag vet att en del kanske anser att dessa blommor är lite tant-varning men vadå då? Däremot skulle jag aldrig få för mig att ha ett gäng röda, men illcerisa och vita går hem hos mig!



Sen har jag självklart glömt bort vilken som var vilken färg så det får bli en överraskning senare! :)

Sår/drar ni upp några växter inför sommaren?


MIN LILLA ODLING

Jag kan väl inte vara den enda som alltid har problemet med att kryddkrukorna man köper i mataffären bara hänger efter en dag och man alltid glömmer bort att vattna dessa små krukor?! I vilket fall som helst har min egna lilla kryddodling (ja lite fusk då eftersom jag köpt färdiga kryddor) tagit fönsterbrädan i köket i anspråk. De stora glasbukarna agerar stöd åt växande kryddor och ett lager med leca-kulor i botten gör att jordklumpen inte står direkt i vattnet men gör att man ändå lätt ser när det behöver vattnas! Vi får se hur länge det funkar. Ja, jag vet, mer jord hade varit att föredra om man vill att dom ska växa men det var inte lika snyggt! ;) Lite prioriteringar får man ju göra!




ENKLASTE FINAST

Ibland är bara det allra enklaste faktiskt finast tycker jag.
Lim, snöre, vit kartong och två ramar senare....



INSPIRATION; OFFENTLIGA MILJÖER

När sambon min kom hem från jobb och träning igår trodde han nog att jag fått total fnatt. Men har man tråkigt så här man, och då kan det gå såhär! Mycket klipp och klistra blev det för att få ihop två tavlor :) Här är det ju iallafall ingen tvekan om vart inspirationen kommit från; offentliga miljöer.


SNEAKPEAK

Inte ofta jag gör såhär men jag bara måste lägga upp en liten sneakpeak inför morgondagens inlägg. Kan säga så mycket som att det innehåller nödutgångar och trappor ;)


GÅRDAGENS FYND

Här kommer dom, gårdagens fynd! Eller ja några utav dom iallafall. ;) Fick äntligen tag på en pinnstol men den behöver sig en rejäl omgång innan den visas upp offentligt. Nu behöver jag ju bara några till ;) Sen hittade jag även ett gäng med plåtburkar som ska förvandlas till lite krukor tänkte jag. Så dessa kommer också dyka upp längre fram.


En fantastiskt fin tillbringare fick följa med hem för ynka 15 kronor. Det kallar jag fynd! Den kommer bli kalasbra att ta med sig ut i trädgården med svalkande dryck sen i sommarvärmen!


En söt liten bricka. Köpte den egentligen för att använda när man vill ta med sig en smörgås eller liknande men det blev en smyckesbricka istället.. Bara för att den passade så bra i färg med nästa fynd...


...en sjukt snygg vas/skål! Färgen på bilden gör den inte riktigt rättvisa, den är lite mer mörk turkos grön. Är inte helt hundra på vad jag ska använda den till, om den nu ska få en funktion eller om jag nöjer mig med att den "bara" är fin! Jag är svag för bulliga glasföremål, så är det bara!


TRÄDGÅRGSSKISS NR2

Dagens loppisrunda resulterade självklart i fynd! Mer om dessa imorgon!

Trädgårdsprojekten fortlöper. Idag kommer en liten enkel skiss på hur jag tänkt bygga upp själva odlingsdelen. Inspirationen kommer faktsikt från jobbet där vi i exponeringen jobbar med kub-bord i olika höjder. Eftersom vi då har två stycken hanhundar i familjen och det skvätt det innebär utomhus vill man ju rädda upp jordgubbar, sallad med mera så att det är ätbart ;) Sagt och gjort, lösningen blev fem olika kuber i olika höjd. Tanken är att de ska byggas utav någon form av sten. Stabilt och bra ska det vara!


Om ni nu inte skulle kunna utläsa vad som är vad på min "otroligt" tydliga tecking kan ni ju tjuvkika på gårdagens inlägg... ;)

REDO ATT MÖTA DAGEN

Yes, nu är jag definitivt redo att möta den här dagen! Stärkande morgonpromenad i solskenet, lång frukost, rabarberpaj i magen och vårskorna på. Dags för:



Vad ska ni ha för er?

FÖRSTA STEGET

Planerandet av trädgården pågår som sagt för fullt. Mycket man bör tänka på och framförallt måste man verkligen fundera på vad man vill ha den till, både nu och längre fram. Som ni förstår är inte det här ett projekt som ska göras klart den här sommaren och inte nästa heller, utan det är en långsiktig plan på många år! Men för att slippa flytta runt och göra om saker försöker jag ta med det mesta i planeringen redan nu.

Vision: En egen liten oas med plats för allt!


Första snabbskissen. Kanske inte världens finaste och inte mest skalenliga heller men ni förstår kanske grejen ändå.

Vad vill jag göra?
- Koppla av
- Häng och långa grillkvällar med många vänner
- Plats för "lek", den öppna gräsmattan måste ju bara rymma en kubbplan eller krocketplan ;)
- Trädgårdspyssel

Altanen - En förlängning av inomhus
Uterum med stora glasskjutdörrar, med matplats (stort bord och stolar) och en "lounge" del (soffa/fåtöljer för  myshäng)
Soldäck med sol hela dagen. Solstolar, parasoll och en mindre matplats
Frukosthörna med morgonsol och mycket lä. Två stolar och ett litet bord.

Trädäck - Friggebod
Här ska man kunna samlas när man är riktigt många eller bara några få. Långa bänkar och ett rejält, stabilt bord som ska tåla att stå ute året om. Friggeboden ska delas av invändigt och användas både som förråd och som gäststuga.

Vad tycker ni? Kom gärna med synpunkter!


JAG DRÖMMER MIG BORT

Underbart väder även idag! Gick upp lite extra tidigt idag när jag såg att solen lös in. Så min morgon har varit precis som alla andra mornar hemma hos oss. Jag sitter på altanen och drömmer mig bort medans hundarna busar utanför. :) Tänkte att jag även skulle lägga upp den första skissen på min drömträdgård men det får bli ikväll. Kom på att jag inte var någon hejare på att fota teckningar så det får bli scannern sen istället!

Bjuder på några "pigga" soldyrkande vårblommor istället!




ÅRETS FÖRSTA

Vilket underbart väder vi har haft det här idag! Hela min förmiddag spenderades utomhus med hundarna. Hur varmt som helst i solen så lunchen intogs på altanen i bara t-shirt! :)

Inspirerad av det fantastiska vårvädret idag fick årets första lilla kruka med påskliljor följa med hem. Fick bli en specialkruka idag då jag tröttnat på vanliga vita.



Egentligen hade jag inte tänkt att sätta något rosa silkespapper på insidan, men det extremt gula plastkrukan syntes väldigt väl insåg jag så det fick bli som det blev!


BAKÅT OCH FRAMÅT

Hej på er mina vänner! Hoppas er helg varit lika skön som min! Som ni märker har det inte varit jättehög kvalitet på mina inlägg senaste dagarna. Har varit sjukt trött så då orkar man helt enkelt inte. Vissa veckor jobbar jag alla mina timmar på tre dagar istället för på fem och det känns i kroppen då kan man säga. Så jag hoppas att ni har överseende med att det blir såhär ibland! 

Men helgen har iallafall varit hur skön som helst! I fredags stod maten på bordet när jag kom hem från jobbet och mysigt soffhäng efter det. Lördagskvällen spenderades ihop med våra favorit M&M:s ;) med god mat, god dricka och sjukt mycket skratt! Söndagen har inte varit sämre den. Fantastiskt vårväder så hela förmiddag spenderades sittades utomhus i trädgården, fick till och med ut min kära P i solen, det är inte illa det! Sen en lång skön promenad i Härskogen som ligger bara ca fem minuters bilfärd härifrån. Förstår inte varför vi aldrig varit där tidigare, jättefina motionsslingor i skogen som bland annat går utefter en sjö. Hur fint som helst! Tyvärr hann solen försvinna lagom till jag skulle fota men ni kan nog använda er fantasi! Så numera har vi bokat in en obligastorisk helgpromenad där varje helg jag är ledig så länge vädret tillåter!



Nu ser vi fram emot en ny vecka som förhoppningsvis kommer att bjuda på mer vårväder! Känner att jag har en bra vecka framför mig med ganska glidiga jobbtider, loppisbesök med S och ett kärt återseende! ;)

Hur har er helg varit? Å vad väntar er i veckan?

Sköt om er! Hej så länge!


TVÅ SMÅ RUMPOR

... Eller kanske en liten rumpa och en större! ;)

När jag ändå är så nostalgisk så bjuder jag här på ytterligare en bild modell äldre. Det är Chippen och hans syster Russin som är ute och promenerar.


Foto: Annicka Löfgren


ÄR MAN TRÖTT SÅ ÄR MAN

Bjuder idag på en tokgammal bild...


Här är Elvis ungefär 5 månader gammal

TITTUT

Hur söt är inte denna då?


Tyvärr vet jag inte riktigt vart den är tagen någonstans. Tror att det är P som tagit den när han var på älgjakt.

VAD GICK SNETT?

Ja, vad hände egentligen?


2 mars 2012. En underbar morgon, något kylig men solig, och sååå skönt det blev senare på dagen


8 mars 2012. Ja behöver jag säga något mer?

Hur ser det ut hos er?

MIN LILLA SKRUTT


Elvis håller koll på vad som händer på utsidan. Att jag satt upp fönsterplast just för att förhindra detta är tydligen inget bekymmer!

GLASSTIPS

Hittade dessa små godingar när jag handlade igår! Perfekt när man ville prova alla smaker!


LOPPOR + LOPPIS = SANT!

Ja vad säger man..

Loppor + Loppis (+ lite sprayfärg) = Sant!

Eller vad säger ni?



Tyckte det var väldigt svårt att fota lampan igår i mörkret för ljuset bara speglades i det svarta hela tiden, och idag var det istället motljus. Inte min grej, men ni ser ju iallafall resultatet! Den här lampfoten var ett riktigt fynd, 10 kronor kostade den! ;)

SOFFBORDET

Äntligen har jag fått bilderna på soffbordet på rätt plats och kan lägga upp dom här. Det var inte lite krångligt vill jag lova! Men tror ni inte att usb-ingången fungerar hur fint som helst idag bara för att jag kämpade så igår?! Det var inte meningen att jag skulle fastna framför datorn igår helt enkelt...


Bordet, eller ja borden kanske man borde säga kommer ifrån Bolagret och fyndades faktiskt till halva priset. I deras butik på 421 här i Göteborg var det halva priset på allt så det var ju bara att slå till! Har varit på jakt efter soffbord i typ 5 år utan att hitta något jag fastnat för så vårt gamla Lack från Ikea har liksom fått följa med, trots att det gjort sitt för längesedan. Hade dock sjukt svårt att bestämma mig för om jag ville ha ett vitt eller svart bord. Hade velat ha ett vitt för att det hade synts bättre gentemot t ex mattan, men det fick ändå bli ett svart eftersom det vita inte var riktigt vitt utan gul-smuts-vit. Det gillar vi inte! Tröttnar jag på det svarta kan man ju alltid måla om det senare ju!

Tycker också att det har varit svårt att hitta soffbord som inte är pyttesmå. Det var inte lätt! Alla satsbord man sett har varit modell dagstidning och då får man ju inte plats. Vi ville ju ha ett stort bord där man får plats om man vill spela spel eller äta framför tv:n, men samtidigt ville vi inte ha ett lika klumpigt som vårt gamla bord.


På bordet står mina loppisfynd och bara är fina. Brickan de står på är ett utav målningsprojekten jag haft. Den hade tidigare en väldigt blå färg. Nu har jag valt att spraya den i mattsvart för jag tänkte att det kunde vara en snygg kontrast till de blanka genomskinliga vaserna.

NYTT SOFFBORD

Blä! Skulle ladda upp bilder på nya soffbordet hemma och tror ni inte att j*vla usb-porten på datorn lägger av! Jaja, är nu hemma hos svärmor min och skickar över bilderna så dom hamnar på bloggen imorgon förmiddag! Ni får stå ut mina vänner..

Jag får bjuda på en före bild så länge..!


ONSDAGENS LOPPIS

En del av fynden ligger fortfarande på tork eller behöver en omgång till med färg så ni får hålla tillgodo med dessa så länge!


Skålen är jag väldigt glad att jag hittade. Har flera i samma serie men behövde en lite större så den fick självklart följa med hem. Sen vasen, ja vad ska man säga, man kunde ju inte få för många eller hur??


DAGENS INNAN JOBBET PROJEKT

Det blev ett litet lagom miniprojekt här hemma nu på morgonen innan jobbet. Alla som kommer in genom ytterdörren måste ju veta vilka som bor i huset! :) Ser dock på bilderna att passepartouterna har gjort sitt och behöver bytas ut. Men det får bli helgens projekt istället, måste köpa ny kartong först!


INSPIRATIONEN

Här kommer några bilder som har jag som inspiration inför kommande utomhusprojekt. Bilderna kommer från Styleroom men tyvärr har jag inte kvar några direktlänkar eftersom dom varit sparade på datorn ganska länge.


Eftersom vi kanske ska riva vår gamla altan i vår/sommar pga dränering mm så tänkte vi bygga oss ett trädäck som uteplats i andra änden av tomten så vi har någonting att spendera långa grillkvällar på. Men det får kanske bli en sån här fin pergola istället, eller vad tycker ni?


Ljust och fräscht


RSS 2.0