Ibland slår det slint....

Har man inget att göra kan man ju sy en kudde eller två... Eller sju!!!! :)Några av modellerna

Nytt husdjur ;)

Den här lilla krabaten har flyttat in på vår tomt. Sett den ett par gånger nu så han verkar trivas! :) Ganska orädd också. Satte mig på huk för att försöka fånga den på bild, då vandrade den så nära att jag lätt hade kunnat klappa den om jag velat. Nu är kanske inte en igelkott det första man klappar men ändå, jag hade kunnat! ;)


Bilder från spårningen

Det var som sagt viltspår på schemat i veckan som gick. Här kommer bilder från dag 2. Inga kommentarer dock eftersom det inte gick speciellt bra för mina busar.. Men, men... Bara att glömma och ta nya tag!

Bilderna har syrran tagit (syns på kvalitén att det inte är min kamera, haha). Hon har även satt ihop bilderna! Tackar för detta! :)Chippen

Elvis


Inneboende igen och viltspår

Så nu har mina inneboende (syrran med hund) börjat flytta in igen. Känns kul faktiskt! Många skulle kanske tycka att det skulle vara jobbigt att få syrran som inneboende när man väl sluppit dom när man flyttat hemifrån. Men jag tycker faktiskt inte det. Hon har ju sitt rum nere i källaren, med egen toa och allt och sköter sig ju själv. Att man får hjälp med matlagning, matinhandling och städning kan ju inte vara annat än ett stort plus! Och så behöver inte mina små pojkar vara hemma lika mycket själva eftersom vi nu är tre stycken som går om varandra på dagarna.. Mycket bra!

Som sagt syrran flyttat in och då var det direkt ut i skogen för att lägga lite viltspår. Idag på dom vanliga jaktmarkerna i Gunnilse. Vi la två relativt korta spår till petiterna eftersom dom inte direkt varit på hugget det senaste. Vi ville att dom verkligen skulle lyckas! Först ut var Chippen, han flackade ganska mycket i början och verkade mest leta efter något i träden (apor kanske?!?! ;) ) men sen hittade han spåret fint och klarade även av återgången superbra! Väl framme vid klöven var det high life, den är ju så rolig att hitta!!!!!!

Nästa på tur var Elvis. Han fick ett lite svårare spår då vi av misstag lyckades korsa spåret som var till Lukas. Men han klarade det förvånansvärt bra. Jag gjorde ett litet ryck i linan när han gått ett par meter på "fel" spår och han sprang snabbt tillbaka och direkt på det rätta spåret igen. Sen gick det fort vill jag lova! Han var riktigt taggad och flög fram, så jag fick faktiskt bromsa honom något. Men det var inte det att han slarvade utan han hittade spåret exakt hela tiden! Duktigt pojk jag har! Däremot missade han klöven och ville fortsätta en bit till, men men, i övrigt var det kanon, vi får fokusera på det! Lukas spår får ligga till imorgon och petiternas spår ligger faktiskt kvar också så vi ska försöka på dom imorgon igen. Det har varit lite svårt för dom tidigare med långa liggtider eftersom dom gärna hellre vill gå på färska spår.

Plockgodis!

Fick idag inhandlat allt jag behöver till fler nya kuddar. Kul att det äntligen har öppnat en riktig tygaffär här i Göteborgsområdet! :) Fick även köpt det jag behöver för att kunna göra klart förvandlandet av en säng till en snygg soffa som ska stå nere i "syrrans rum".Plockgodis! Liiiiite knappar inhandlades som ska bli dekorationer på kuddar bland annat
Dragkedjor behövs alltid så jag köpte några fler än vad jag faktiskt behöver just nu. För när man väl ska ha dom sen så orkar man inte åka iväg och köpa bara dom.


Elvis skulle såklart vara med när tyget till soffdynorna skulle klippas till!"- Matte, vad snäll du är som lägger ut en massa tyg på golvet som jag kan bädda med!"
Semesterinköpen

Semesterinköpen!
Äntligen fick jag köpt mig en "Kobra"! Hittade den i en butik i Lidköping och då kunde jag bara inte stå emot. Jag har faktiskt valt att köpa en nyproducerad eftersom "retro-värdet" inte spelar mig någon roll. Jag köper den för utseendets skull och för att man faktiskt vet att det kommer att fungera.
Loppisfynd! Fin liten vas att sätta en blomma eller två i!

Köpte mig också en stor korg på loppisen som jag inte riktigt har bestämt vad jag ska ha den till. Min första tanke var att spraya den svart och ha som planeteringskärl utomhus i vinter, men nu vet jag inte riktigt. Den är ganska fin som den är och då kanske det är synd att förstöra den med en gång genom att utsätta den för regn och snö redan första vintern. Jag får fundera lite på saken, just nu rymmer den lite allt möjligt!

Dags att återgå till dagens projekt: Sy lite nya kuddar inför hösten! Jag vet, det är inte höst än men man får väl tänka lite framåt. ;) Just nu känner jag faktiskt att det lika gärna kan bli höst. Semestern är slut och pissregn ute... Vill göra det höstmysigt inne nu, men kan inte riktigt med ännu.. Får väl vänta några veckor, men kuddarna kan jag ju sy iallafall så det är klart när det är dags att "mys-piffa"!


Semestern kom och försvann...

Så då var man tillbaka till verkligheten igen. Shit, vad fort semestern gick iår! Visserligen går den alltid fort, men iår slog det nog alla rekord! Har hunnit med mycket iaf. Känns som om det blev väldigt mycket farande den här sommaren.

Vi började iallafall semestern med en grillkväll för hela gänget och kubbspel och allt som hör till!
Invigning på nya barborden
Grabbarna tog tyvärr hem segern....
Även hundarna fick självklart vara med och mysa...


Veckan därpå packade vi in oss i bilen och for iväg till "Rota" (sommarstugan för er som inte vet). Bilderna därifrån är det tyvärr censur på och endast för privat bruk då vi hade "sminkförbud" för lathetens skull + att tillståndet kanske inte var det bästa alla gånger ;)

Veckan efter det bar det iväg hem till Patriks pappa i Öxabäck där vi skulle vara hundvakt åt tre av deras vuxna hundar och 5 små 4-veckors valpar! Sicka på snuttisar! Inte långt borta att vi packade ner en och tog med oss hem!

Sen var det dags för årets tältsemester. Hundarna fick fara med syrran upp till Uddevalla och vi for iväg uppåt i landet. Örebro - Gålö (Västerhaninge) - Lidköping blev årets rutt där Gålö då var huvudmålet. Tyvärr har jag inga bilder från semstern eftersom min kamera lever sitt egna lilla liv (Bidrag till ny proffisgare kamera står på julklappsönskelistan ;) ) Så inga bilder där, men jag kan säga att Gålö definitivt är ett bra ställe att åka till om man söker avkoppling, promenader på stigar i skogen, utsikt över vattnet mm... Närheten, och att snabbt ta sig in till Stockholm city är också ett stort plus! Skulle absolut kunna tänka mig att åka tillbaka igen!

Hann även med en liten tripp upp till Uddevalla också. Dels för att hämta hem våra små buspojkar och dels för att fira systeryster som blev hela 23 år!!! Grattis grattis igen!

Nu tillbaka till verkligheten som sagt, började jobba igår och ska jobba idag med, men det känns segt. Ingen motivation alls och det känns som om det bara går utför på jobbet.. Inte bra! För genomlida den här svackan och ta nya tag! Känner får att renovera hallen här hemma så jag tänkte ha det att se fram emot när kommande löner kommer in på kontot!

Dags att ta tag i dagen! På återseende!

RSS 2.0