Fondväggen

Blev tyvärr inga bilder i helgen.. Kameran min strejkar :( Patrik har däremot hunnit knäppa en bild som visar fondväggen så ni får hålla tillgodo med den så länge. Är ledig igen till helgen så då hoppas vi att lister och sådant är på plats också så det blir finare bilder!


Nya hallen

Imorgon kommer första bilderna på nya hallen upp på bloggen! :)


Lugnet före stormen

Njuter av lugnet före stormen. Fick för mig att gå upp lite extra tidigt idag för att njuta av morgonen en stund innan dagens arbete drar igång. Så fantastiskt skönt att bara sitta isoffan och äta frukost framför tv:n men tända ljus, det är fortfarande mörkt ute och det blåser som tusan. Morgonmys!

Snart dags att lyfta på baken å sätta igång. Dagens projekt är tapetsering. Gillar när man får upp tapeterna, det är då det verkligen syns att det händer något!


Tårta för hela slanten

Har helt glömt bort att jag tänkt lägga upp lite bilder på en tårta jag gjorde till en väldigt kär väns överraskningsmiddag! Har aldrig tidigare gett mig på att dekorera en tårta såpass mycket, så är ändå ganska nöjd med resultatet för att vara första gången...



Tårtbakandet är i full gång




Det färdiga resultatet! Vännen är lika förtjust i prinsesstårta som jag är, så det blev en traditionell prinsess-fyllning med sylt och vaniljkräm, massa massa grädde, och täckt med vit marsipan och dekorationer i sockermassa.


Öppen planlösning?!

Det är med öppennplanlösning alla snackar om, man tar bort dörrar lite här och där... Jag vet inte riktigt asså, föredrar nog att kunna stänga en dörr när jag är på toaletten ;)


Om man kunde trolla

Ja här har det inte blivit mycket uppdaterat det senaste. Händer ingenting just nu så jag har inte mycket att skriva om. Skulle haft semester idag för att enbart ägna mig åt renovering, men där fick jag. Jag fattar inte varför förkylningen inte vill ge med sig. :(

Jaja, renoveringen har iallafall gått framåt tack vare min underbara sambo som sliter här när han kommer hem efter jobbet. Stackarn blir aldrig ledig. Sen var mina föräldrar här nere i lördags också så pappa hjälpte P att gjuta det sista lagret över golvvärmen så nu är det klart! Problemet är lite nu att det är "mina" uppgifter som står på tur att göras och då kommer man ju liksom inte vidare. Jaja, vi får se, hoppas att jag blir piggare efter två nya "kurera mig dagar" så jag faktiskt kan utnyttja att jag är ledig ons-fre och hinna ikapp lite.

Nog om renovering. På söndag är det första advent och som jag längtar efter att få plocka fram lite julsaker! Det är helt otroligt. Har alltid varit väldigt anti allt vad jul och julpynt heter. Har kunnat sträcka mig till att ha stjärnor i fönstren ungefär, och så iår vill jag helt plötsligt ha allt! Hur sjukt är inte det?! Okej, inte allt kanske, nån måtta får det faktiskt vara. Vill inte ha hela huset belamrat med tomtar, men nu kan jag tänka mig att ha några stycken iallafall. Får bli dom jag gjort själv, det räcker. Då blir det typ en i varje rum! ;) men även där stoppar renoveringen mig. Inte så kul att göra lite julfint när hela huset är täckt av slipdamm, och det är ju ingen ide att städa rent allt innan man slipat klart allting. Så jag får vackert sitta här i allt damm och drömma om pyntet istället :( Hur mycket pyntar ni hemma inför jul?

Vill trolla så att allting bara blir klart nu! Tycker egentligen att det är ganska kul att renovera, men inte när en förkylning gör att man hamnar två veckor efter i tidschemat. Vill inte stå här med renovering samtidigt som det är julrusch på jobbet, det funkar liksom inte...


Morgonen som passerat

Blev positivt överraskad när jag kollade brevlådan imorse. Där låg visst en mysig tidning och väntade på mig. Den måste ha kommit i förra veckan och vi har glömt att kolla posten. Så varmt te för halsen, och bra tidning för huvudet och själen ;)

 

Förresten så skymtar ju även mitt ljusfat i bakgrunden. Nu i ny version, tallkottar!


Sen verkar det som om jag aldrig blir kvitt min lilla mysiga förkylning. Har hostat heeela natten så idag var det bara att ringa vårdcentralen om ett nytt recept på stark hostmedicin, så jag kan få sova på nätterna igen. Ingen sömn = inte frisk. Fick dock en negativ nyhet från sköterskan också: Talförbud! Ajaj, inte kul.. Inte riktigt min grej att vara tyst liksom. :(

Dags att ta tag i lite som ska göras..
Prio ett: Måste mäta upp hallen så jag får beställt mina tapeter idag.
Prio två: Resten ;)

Hej tomtegubbar!

Ropade hej lite tidigt igår känner jag.. Mår piss idag igen.. :( BLÄ!

Men för att liva upp eran dag så lägger jag upp lite bilder på pysslet jag gjorde häromdan!









Hela "familjen". De ska absolut inte stå såhär i en klump sen, men iväntan på "sen" fick det bli en sån lösning ;)



Det vänder!!!

Äntligen börjar det vända! Känner mig lite bättre idag jämfört med igår (tror att gårdagen var kulmen på det hela) men fortfarande väldigt hängig. Blir hemma från jobbet imorgon också, känner att jag inte vill gå tillbaka som jag känner mig nu, kan inte stå och snora kunderna rätt upp i ansiktet, det funkar ju inte riktigt. Jag känner också att när jag väl är tillbaka är jag riktigt fit for fight för det kommer nog behövas ett tag framöver nu med kommande julrusch och allt!

Idag är iallafall renoveringen fått lite fart igen tack vare Patrik. Han har slitit och svurit över tapeten som skulle ner, men nu är det gjort! Återstår för mig att ta tag i spacklingen till veckan när jag är ledig. På måndag ska det även beställas tapeter, köpas färg, köpas dörrar, dörrhandtag, mer flytspackel, lister mm så då kommer det krävas planering för att hinna med alltsammans! Dumt att inte allt som jag vill ha finns på samma ställe. :(.

Nu blev jag akut godissugen också. Inte bra! Fast om jag tänker efter är det nog bästa medicinen mot förkylning, så får nog åka och köpa mig en påse ändå! :)

Njut av lördagskvällen nu alla sköna!


Soffan är min bästa vän

Här händer inte mycket.. Fortfarande dyngförkyld och spenderar dagarna under x antal filtar i soffan. Idag har jag faktiskt gjort något iallafall, pysslade klart mitt julpynt jag köpte i gör-det-själv kit. Så nu är det klart, nu kan julen komma ;)

Eller kanske inte ändå, måste ju bli klar med renoveringen av hallen först också. Det projektet har stannat av lite den här veckan. Jag som tagit ledigt för att bli långledig och verkligen ha tid att göra klart, men det blev inget med det. Men har två relativt lätta veckor till franför mig så det ska nog hinnas med ändå hoppas jag!


Wordfeud

Okej, har vart världens motståndare till WF och att alla verkar helt besatta. Tycker fortfarande att det är väldigt överskattat men är ett bra tidsfördriv nu när jag ligger hemma sjuk..

Så leta upp mig: Ann-Helen85


Sjuk...

.... behöver nog inte skriva mer än så... :(


Ett måste för alla singlar ;)

Var i mataffären idag och gjorde en liten annorlunda upptäckt... Korgar för singlar! Så alla singlar som söker sällskap har nu fått ett klockrent hjälptmedel! Bara att bege sig till Ica Kvantum i Lerum och ragga på! ;)




Renoveringen fortsätter...

Renoveringen fortsätter och jag har under dagen kommit till underfund med två saker:

1. Hög takhöjd är nice så länge man slipper måla och spackla där
2. Är grymt dåligt tränad i axlar och överarmar (takmålning är slitsamt)

Nu dags för en välförtjänt paus i soffan med en skål glass ;)


Renoveringen har börjat!

Då har äntligen renoveringen av hallen börjat! Därför jag varit lite off här det senaste. Vi hann inte ens bli färdiga med ombyggnaden på jobbet innan jag satte igång med renoveringsprojekt här hemma! Bäst att sätta igång medan man har ångan uppe så att säga! :)

Lite före bilder.. Hann dock ta bort alla möbler och riva en vägg innan jag kom på att jag skulle fota, men det är alltid nåt! ;) "Ursäktar röran vi bygger om!" Lägg märkte till den UNDERBARA färger på tapeterna! haha




Hall mot sovrummen. Rakt fram var det två garderober när vi flyttade in, men dom vände vi för två år sedan in mot sovrummen istället.. Tänk att vi har haft det såhär sen dess....




Här stack en ca en meter lång vägg ut tidigare....




Hall mot "nedre delen" och ytterdörren




Hall mot vardagsrum




"Nedre" hallen mot "övre" hallen

RSS 2.0