NAMNGIVNINGEN

I helgen hade vi namngivning för Hampus så här kommer en liten bildbomb! Självklart hade pysselfia vart i farten! ;)
 
För enkelhetens skull hade vi dukat upp för allesammans ute på altanen eftersom vi var så många. Mitt budgettips på dukning här är vit bomullsväv/vita lakan med ett mönstrat presentpapper som löpare.
 
För att få till likadana krukor på alla bord tillverkades egna "rullar" som helt enkelt bara träddes utanpå vanliga frukostskålar.
 
Pompoms för hela slanten. Några köpta och några egengjorda. Alltsomallt hängde det 21 stycken i taket :)
 
Maten. Marinerad kyckling, mumsig pastasallad, smarrig sås och nybakt bröd.
 
Sist men inte minst. Tårtorna! Eftersom han har kallats lilla grodan här hemma så var valet på dekorationerna enkelt! :)
 
 
 
 
 
 

SYPROJEKT

Får väl försöka hålla igång bloggen lite ;)

Den senaste tiden när jag inte fått lyfta Hampus pga av navelbråcksoperationen har jag fått sysselsätta mig med annat. Mestadels har det blivit diverse syprojekt som det äntligen funnits tid att ta tag i.

Här är ett sådant projekt som legat och väntar halvfärdigt läääääänge, men nu blev äntligen kudden som min mamma "beställt" klar!


PÅ ALLMÄN BEGÄRAN - ÖNSKELISTA

Eftersom de som känner oss väl vet att vi inte är några jättefan av traditionella "doppresenter" lägger jag nu på allmän begäran ut en liten alternativ önskelista. Det var lättare sagt än gjort att hitta på saker så det blev en lite sisådär lista. Det är absolut ingen "bara det här vill vi ha lista", utan den är tänkt att ge ideer. Tanken är iallafall saker man har användning för. Saker som har en funktion och inte bara stoppas undan i ett skåp efter nån månad när man tröttnat på det. Sen är vi (läs jag kanske ;) ) väldigt svaga för klassiska figurer på prylar och böcker som man kommer ihåg sen man själv var liten, t ex pingu, mumin, alfons, ludde mfl.
Absolut finaste och framförallt coolaste "boken om mig". Det är inte det traditionella puttinuttiga innehållet utan skrivet lite mer med glimten i ögat, vilket passar vår familj perfekt! Bästa boken om mig av Therese Öman - Finns bla hos Bokia
 
 
Böcker kan man aldrig få för många :) Ett litet axplock med både läsbara böcker och böcker med sånger med rörelser. De varianter jag har med här finns hos de flesta bokhandlare, bla på Bokia, bokus.com och adlibris.se
 
Klassiska serviser i melamin. Finns i många varianter och i många butiker. Just dessa hittade jag på jollyroom.se
Födelsedagståg från Jabadabado. Gillar den här varianten som inte är så puttinuttig.
 
 
En del prylar är han fortfarande lite liten för men det står ändå med på önskelistan i brist på annat vettigt ;)
Kånken mini - Naturkompaniet
Dragväska - jollyroom.se
Lära gå vagn och Bobby Car finns i de flesta leksaksaffärer
 

ALLT BLIR INTE RIKTIGT SOM MAN TÄNKT SIG

Blogguppehåll igen som ni kanske märkt. Har prioriterat min tid till mitt lilla charmtroll istället för bloggen! :)

Hade äntligen börjat få in rutinerna hemma, och börjat med lite projekt som jag tänkt visa upp här.. Så händer det oplanerade...

I onsdags på Ps födelsedag lämnade vi lilleman hos mormor och morfar för att vi skulle få en mysdag/kväll/natt/morgon på Strömstad Spa och bara gotta oss. Egentid bara jag och P! Men icke, bara en timme efter vi checkat in blev det ambulandfärd till Trollhättan för min del, med efterföljande operation av navelbråcket jag fick under graviditeten. Trodde att mina gravidkomplikationer va över nu, men det va tydligen lite mer som skulle hinnas med innan vi kunde avsluta det kapitlet. Så nu sitter jag här, kan knappt göra nåt. Får inte lyfta och bära min lilla skrutt på sisådär en månad.. Det va ju kul! (Not!) Vi som skulle njuta sista tiden av Ps semester och ladda batterierna till tusen! Som tur är har vi underbara nära och kära omkring oss som ställer upp. Tack för att ni finns! <3


RSS 2.0