Nu är det höst...

.. för den som inte redan visste det! ;) Den här helgen har jag verkligen njutit av hösten. Tillbringat mycket tid utomhus på både promenader, fix i trädgården och bara suttit ute och funderat. Det är så himla skönt!

Jag och Chippen har mestadels varit ensamma på dagarna eftersom P varit ute i skogen och min andra lilla pojk följde med syrran hem till Uddevalla i helgen för lite egen semester. Och jag får faktsikt erkänna att man verkligen njuter av att bara ha en hund hemma. Jag älskar både mina hundar, men det är betydligt mer avkopplande när bara Chippen är hemma. Man slipper hålla koll hela tiden så att dom inte ska ryka ihop och promenaderna är betydligt lugnare när det inte är en kamp om vem som ska gå först. Jag uppskattar verkligen att vi har möjligheten att låta en hund (dom brukar turas om) åka med till Uddevalla ibland och den andra får egentid med matte och husse. Tack!

Idag inhandlades även lite mer växter och nya ljuslyktor att ha utomhus också så nu är jag snart nöjd. Måste dock tillbaka till butiken imorgon och byta ut ljuslyktorna eftersom glaset var trasigt i en utav dom :( Och nu på kvällen åt vi en riktigt höstig gryta gjord på älgkött och trattkantareller. Nu väntar mys i soffan, och massor av tända ljus! Sån höst gillar jag!

Bjuder på en höstplantering som jag gjorde för ett tag sen, ingen jättespeciell men det tycker jag inte alltid behövs!




Så njut nu av hösten och alla underbara färger ute!



Ny version...

foto0360 (MMS)

Ni som känner mig väl vet att dekoration och annat pill är min grej, därför byts saker och ting ut ganska ofta här hemma. :) Den här gången är det ljuslyktan i hallen som har fått sig ett ansiktslyft för att passa bra ihop med glasvasen med tallkvistar som står bredvid!


Kreativ igen!

När jag var och skulle köpa schampo på Rusta hittade jag ett litet pyssla-själv-kit med två supersöta snögubbar som jag inte kunde motstå såklart! Hade inte tänkt att jag skulle börja pysslandet med en gång, långt kvar till jul liksom, men väl hemma kunde jag inte låta bli att tjuvstarta lite. Så en liten gubbe blev det! Det var skönt att bara släppa allt och sitta med radion på, knapra på lite pepparkakor (okej, förra årets som behövde ätas upp, inga nya än så länge, nån måtta får det allt vara på julstöket) och bara fokusera på pillet med att få ihop lilla snögubben..

Idag har jag och Chippen haft en ensammorgon som vi spenderat på en lång skön promenad i det något kyliga höstvädret. Passade på att plocka in lite "material" inför helgens projekt också!

Börjar redan hitta tillbaka till mig själv och kreativiteten kommer smygande :) Känns bra att jag nu har lärt mig att bromsa i tid, innan jag känner mig totalt lost, och därför fortare kommer tillbaka! :)




Paus?!

Ja som ni kanske märker så har jag tagit en liten paus från bloggandet. Energin finns inte där och jag känner att jag absolut inte har något att skriva om just nu. Inspirationen till att göra saker här hemma är också nere på botten.. Ska försöka hitta tillbaka till den och ta nya tag men då behöver jag tid, och den finns inte om man hamnar framför datorn hela dagarna.. Det gååår ju bara inte att sätta sig - skriva sitt inlägg - logga ur. Det vet nog många med mig att det är riktigt svårt ibland, man fastnar lätt med att: - jag ska bara kolla in den bloggen också!

Mina hundar behöver också mer tid, och jag mer tid med dom. Hundarna ger mig energi, ett fint höstväder ger mig energi. Kombinationen av dessa är klockren: att bara sitta på altantrappan med en kopp kaffe i handen, påfylsad med halsduk och filtar och se hundarna busa runt i trädgården bland alla löven.. Det gäller bara att ta till vara på den! Så det ska jag jobba på. Jag ska sortera alla tankar, slänga bort dom som inte behöver finnas, och kanske leta upp några nya...?!

Så jag säger på återseende så länge, kanske kommer något spontaninlägg via telefonen nångång, men det får vi se... Ni får gärna fortsätta att kommentera ändå, det är också något som ger energi! När man vet att människor bryr sig om att läsa all gojja man klottrar ner, även om det inte är det mest tänkvärda man har skrivit alla gånger...





Huvet upp och bena ner...

... eller hur var det nu?!?!


Jobb, jobb, jobb

Ja det blir inte mycket bloggande nu...Bara jobb, jobb, jobb... Helt sjukt egentligen att jag jobbar lika mycket varannan vecka på tre dagar, som jag veckan därpå gör på fem dagar...Inte konstigt att man känner sig sliten kanske även om man inte jobbat många dagar! Så bloggen får få lite mer kärlek i helgen tänkte ja!!!

Ha det gott allesammans!


Fullspäckad dag

Ska försöka hinna med att slänga in ett inlägg så här innan jobbet också för en gångs skull. Och då menar jag inte att jag börjar klockan 14 idag som många vet att jag gör ibland, utan 11. Åh 11 tänker ni nu, det är ju lång tid tills dess. Men det är mycket som ska hinnas med innan jag måste åka 10.30: Hundar ska ut på en redig promenad idag för dom kommer vara hemma själva ganska länge, jag ska göras iordning för jobb, käka såklart och utfodra matvraken, och så ska jag försöka hinna aktivera djuren också så inte allt är uppätet här hemma när vi kommer hem igen. Det är ju ingen hit direkt!

Så det får faktiskt bli allt för nu. Har inget vettigt att skriva eftersom det inte hänt så mycket sedan mitt senaste inlägg, så jag bjussar på en liten bild istället.




Lilla Chippen sover gott, och verkar tycka pälskudden som han ärvt av matte är supermysig :)


Snabbaste fiskpastan

Provade på ett nytt recept till middagen idag som var superlätt och väldigt gott, så jag tänkte dela med mig!



Ursäktar som vanligt bildkvalitén ;)

500g fisk i tärningar (lax/torsk)
2,5 dl färdig ostsås
4 portioner tagliatelle
10 rädisor
125g kräftstjärtar
100g sockerärtor
salt, svartpeppar
1 ask smörgåskrasse

- Koka upp såsen i en vid kastrull. Lägg ner fisken och lägg på ett lock. Dra bort från värmen.

- Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg ner rädisor, kräftstjärtar och delade sockerärtor i fiskkastrullen och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar. Lägg upp allting och garnera med krasse.

- Klart! Smaklig måltid!



Soliga tisdag

Idag är det tisdag. Bra dag känner jag! Betydligt positivare idag än vad jag var igår vid den här tiden. Idag känner jag mig lite mer på hugget! Är fortfarande väldigt, väldigt trött men har idag ork att förtränga den. :) Solen skiner och det som sätter fart på mig! En stärkande höstpromenad med hundarna är redan avklarad, och nu väntar en härlig frukost ute på altanen i solskenet med Winnerbäck strömmandes ur högtalarna.. :) Idag är en bra dag!

Fick bra respons på tapeterna igår också förresten. Dock är jag lika kluven som innan. Ni var ju inte direkt eniga i vad ni tyckte! ;)

På återseende!


Tapeter

Så efter en välbehövlig tupplur på soffan är även jag på benen. Men soffliggande var faktskt inte helt i onödan. Såg reklamen för en färg/tapetaffär och kom på att jag skulle kolla upp tapeten som är med i reklamen. Och här är den och en annan jag också hittade. Nu blir det bara att försöka bestämma sig. Har nämligen kommit på att jag lite snabbt och lätt vill piffa upp våran hall nere i källaren. Den är redan praktisk med mycket förvaring men inte alltid så kul att komma in i. Och eftersom vi alltid använder den ingången så ska man ju faktsikt känna sig som hemma redan där tycker jag! Så nu har jag tänkt att sätta upp ungefär 2-3 våder på en vägg för att piffa till det lite.



Båda tapeterna är från Hanna Wernings kollektion för Boråstapeter.


Så vilken ska jag välja tycker ni? Finns inga andra färger i övrigt att ta hänsyn till. Vita väggar, vita möbler och grå förvaring som kommer döljas bakom ett svart draperi. Så låt höra er åsikt!!!!



Blä!

Sitter här och försöker knåpa ihop ett litet inlägg men har ingen inspiration. Känner mig allmänt trött och hängig och vill bara sova på soffan :( Kanske är det vädret, kanske är det tröttheten efter helgens jobb som kommer ikapp mig.. Har mycket jag egentligen måste ta tag i här hemma. Både städning, tvätt och handling, men jag orkar bara inte.

Blä!


Ny design!

Japp nu tyckte att det var dags för lite ny design på sidan... Eller ja designen är ju kanske den samma, men nya bilder och färger iallafall! Hade lagt in en text i header-bilden som inte vill komma fram bara. Nån som kan komma på varför? När jag tittar på bilder bland "Mina bilder" är texten med, och samma sak när jag infogar den i ett inlägg, men inte när den ligger som header.. Konstigt! Fattar nada! Så tips är VÄLDIGT välkomna!

Nu ska jag slänga mig på soffan och mysa med älsklingen min. Har vart en rolig dag på jobbet med MYCKET folk och mycket att göra så nu är jag helt slut...

Sov gott allesammans!!


RSS 2.0