Viltspår och regnväder

Ja usch vilken regning helg det varit... Inget kul alls! Känns ändå lite bra att man jobbat i helgen och inte varit ledig i skitvädret, men dock så var det ju fasadbyte som stod på schemat för Patrik och min kära far. Halva lördagen klarade dom sig undan regnet, men sen gick det utför.. Stackare :( Men bra blir det nog, fortfarande mycket arbete kvar, men vi har som plan att hinna med så mycket som möjligt nu i veckan så att man verkligen kan relaxa till helgen när det står spa-besök på programmet! :) Jag längtar!!!! Ska bli skönt att koppla av lite för den senaste 1,5 veckan har varit påfrestande. Konstaterade igår att jag inte ens sett ett enda helt tv-program för jag har inte haft tid att sitta still.. Det känns att man inte tagit sig tid att varva ner, och det fick jag erfara igår. Jag var sjuukt trött, somnade hela tiden så fort jag satta/la mig ner i soffan, frossa, yrsel och allmänt hängig. Skull egentligen fortsatt måla lite igår men det sket sig, jag orkade helt enkelt inte. Fick sått lite fler blommor det var det jag orkade med igår.

Eller nu ljög jag, orkade en sak till. Det var ju dags för viltspår igår igen också. Jag och syrran begav oss iväg och la två spår.... Elvis blev den som var först ut igår, och som han gick! Som en turbo i spåret, men fixade det alldeles galant iallfall. Tappade knappt någonting! Stolt matte! Dock gick det inte lika bra för Chippen. Vi valde att lägga två spår som började strax efter varandra.. Chippen började bra, men sen gick det bara utför. Han drog iväg åt alla möjliga håll och hade nosen mer uppe i luften är nere vid marken :( Hel tossig var han och ville verkligen inte följa spåret jag lagt ut. Gick väl kanske två meter i spåret innan han svansade iväg i sicksack igen. Inte bra! :( Chippen är ju den av hundarna som jagat väldigt mycket, så han verkar helt klart hellre vilja gå på färskare spår.

Så Lukas tur. Han skulle gå bägge spåren i en följd var det tänkt. Han började med spåret som Elvis gick, och klarade även han det utan större problem. Sen kom spåret Chippen gått (skulle gått kanske man ska säga) och även han verkade ha lite problem. Dock inte riktigt lika stora som Chippen, men han hade det ändå jobbigt. Vi kommer fram till ett mossbeklätt dike som vi tidigare hoppat över när Chippen gick spåret, och vad ser vi där?! Jo, färska älgspår! Då har alltså älgen korsat spåret under tiden vi var och bytte hundar i bilen! Inte konstigt att hundarna får damp när älgen antagligen då var i närheten under hela spåret! Ska nog byta skog att spåra i för det är inte första gången detta händer. Visst, dom ska lära dig det också men man kanske ska börja på nybörjarnivå först utan att livs levande djur korsar spåret.

Nu ska jag släpa med mig hundarna ut i regnet så dom får göra sin behov! Tack och hej!

Trött och sliten..

Usch vad trött och sliten jag känner mig idag, inte alls på hugget. Kan ju bero på några riktigt tuffa arbetsdagar. 12-timmarpass i onsdags och 11-timmars pass igår.. Och en liten "kortis" på 7-timmar idag... Känns verkligen som om jag gjort slut på all energi. Däremot känner jag att jag verkligen gjort nytta på jobbet den här veckan. Känner att jag har kommit tillbaka på riktigt och börjar bli mitt vanliga jag som har stenkoll på kampanjer, och på vad som måste göras när, och tagit tag i sånt som bara blivit liggandes. Så det är skönt iallafall!! :) Kan vara nöjd med min arbetsvecka! (Okej, lite skrytigt kanske, men det är bra för att peppa mig själv! ;) )

Men så är det ju det här med att fasaden ska börja kläs om nästa helg, så det har varit kvällsprojektet den här veckan att kolla offerter på material och vilka material som behövs. Det har inte varit det alldra lättaste kan jag meddela. Shit vad mycket det finns! Hade varit mycket lättare om det bara var en gammal träfasad som skulle bytas ut mot en ny, men icke! Eftersom vi ska fästa panelen utanpå den gamla fasaden behöver vi speciella fästen mm för att den ska fästa i teglet som vi tänkte låta vara kvar under. Jaja, nu är iallafall allt checkat och ska hämtas imorgon. Bara det här med färg kvar som också ska fixas imorgon tänkte jag så att vi kan börja måla panel redan nu i helgen. Hade ju känts bra att slippa stå sista nätterna innan den ska upp bara för att man inte tagit tag i saken tidigare.

Nu är det strax dags för middag som idag tillagas av min kära sambo! :)

Håll nu tummarna för att solen visar sig i helgen också!!


30-timmars dygn?!

Tror ni man kan införa det?? Känns iallafall som om dygnet har alldeles för få timmar ibland. Visst man skulle ju kunna vakna tidigare, men vill man det? Nej, man måste få sin skönhetssömn. Jag är trots allt inte någon som sover till 12-13 utan går ändå upp vid halv 9-9 så jag tycker ändå inte att jag sover bort halva dagen. Och får jag inte sova mina timmar blir jag sjukt grinig och väldigt okoncentrarad och får ändå inget gjort. Dygnet är för kort!

Planen var egentligen att jag skulle fått gjort en del av sakerna igår men det sket sig. Var väldigt trött och hängig när vi kom hem från veterinären, så jag följde med Patrik ut och la ut spår till hundarna istället för att städa. Sen skulle ju spåret gås ett par timmar senare också så då försvann ännu mer tid.

Kan iallafall bocka av en hel del saker från listan nu:
- Hundförsäkring CHECK!
- Offert på fasadbytet CHECK!
- Färg till fasaden HALVCHECK! (Har kollat upp och skickat lite förfrågningar till företag, nu ska det bara inväntas svar och bestämma sig)
- Bilförsäkring CHECK!

Kvar att göra:
- Göra färdigt ute i rabatten/landet
- Städa
- Handla

Jaja, ska väl orka ta tag i detta också, så småningom... Först en lååååång och skön dusch som uppladdning tror jag!

Äntligen ledig

Äntligen är man då ledig! Jag var ju faktiskt ledig onsdag-tprsdag förra veckan också men eftersom jag låg helt däckad i förkylning då, räknas inte dom tycker jag ;)

Dock är jag lite besviken på vädret. Det är ju inte allt det fina 20 graders vädret jag beställt :( Visserligen är det sol men bara 8 grader och svinkallt i vinden. Jaja, får ändå pallra mig ut i trädgården och fixa klart. Dock får nog hundarna stanna inne eftersom dom har en förmåga att vilja sprättan omkring bland sådda fröer och plantor! ;)

Ska även packa in Lukas i bilen idag för en veterinärbesök. Han har fått nån skit i örat som måste kollas upp. Elvis har också äckel i örat men det verkar ha blivit lite bättre nu så vi avvaktar med honom.

På tal om lilla Elvis. I helgen var han och husse iväg på parvelns första viltspårkurs. Två dagar spenderades i skogarna runt Lilla Edet och Elvis skötte sig bra. En del spår var lite överkurs eftersom det var första gången han provade och förhållandena var ju inte direkt gynnsamma, så det var iallafall en nöjd husse som kom hem och en supertrött Elvis!

Inte att förglömma är att idag fyller en annan god vän till mig år.. Supergrattis till dig Rebecka!!!!!

Dags för morgonpromenad!!! Njut av dagen mina vänner!!

RSS 2.0