VAD HAR HÄNT SEN SIST - LOPPIS

Självklart har jag hunnit med några loppisbesök också!


Bland annat har dessa små enkla ljusstakarna fått följa med hem.

NYA HUSDJUR

Dessa små söta pippifåglar har fått flytta in hos oss! Närmare bestämt in i våran hall. Tycker att dom passade bra där bredvid tapeten med björkar :) Perfekta som krokar till hundarnas koppel!


VAD HAR HÄNT SEN SIST - SOLDYRKAN

Har varit ganska mycket fint väder det senaste så självklart passar vi då på att vara ute i solskenet. Jag vet en som verkar njuta lite extra mycket!

Och ja, Chippen ligger i rabatten! Busen! Verkar som om jorden är extra varm och skön att ligga på! :)

VAD HAR HÄNT SEN SIST - ÅRSDAG

Nästa på tur - Min och min älskades årsdag 14 april!

Vi har nu spenderat hela 10 år tillsammans, även om det känns som om vi nyss träffades. Helgen till ära blev vi hundfria och passade på att njuta tillsammans i fulla drag. Riktigt fredagsmys med god mat och dryck, långa sköna frukostar med varma frallor och mycket frukt, utelunch på stan och spabesök!VAD HAR HÄNT SEN SIST - FÖDELSEDAG

Ja vi kör väl en liten bildserie på vad som hänt under månaden jag har hållt mig borta. Först ut - Min födelsedag!

Den 5 april var alltså min födelsedag! Detta firades med mys med familjen som kom på besök. Några dagar senare bjöd jag in flickorna mina och bjöd på en vårig prinsesstårta!


SÅ HÄR GÖR DU EGNA POM POMS

Här kommer då äntligen beskrivningen på hur man gör sina egna pom poms!

Det här behöver du:
7 st silkespapper eller servetter med måttet 25x40cm
En liten bit ståltråd
Fiskelina


Steg 1 - Välj ett lämpligt papper. Jag har i det här fallet valt helt vanliga 3-lags servetter.


Steg 2 - Börja vika från kortsidan så att det blir ca 3 cm mellan vecken och fortsätt hela vägen så att det blir som en solfjäder.Steg 3 - Använd ståltråden och bind ihop alltsammans på mitten. Se till att vika in ståltrådsändarna så att dom inte sticker igenom pappretSteg 4 - Börja försiktigt att vika ut pappret så att blomformen bildas. Vik bara ut hälften av papprena från det här hållet.


Steg 5 - Sedan vänder man på alltsammans och viker ut resterande från andra sidan.


Steg 6 - Vill man ha en upphängning på sin pom pom är det dags att göra det nu. Jag binder en bit fiskelina runt mitten.


Steg 7 - Dags att vika ut resterande papper. Man går tillväga på exakt samma sätt som jag gjorde på den andra sidan. Alltså hälften viks ut från "framsidan" och andra hälften från "baksidan"


Steg 8 - Sista pinpiffet och pom pomen är färdig! Som ni ser så har jag på den ena även separerat alla servettens lager och får på så vis fram fler "blomblad"


Nu är det bara fantasin som sätter gränserna!

EN MÅNAD HAR GÅTT

Nästan en månad har gått sedan mitt senaste inlägg. Jag vill börja med att tacka alla för att ni fortfarande kikar in trots att det inte varit några uppdateringar. Vill också tacka för att så många hört av sig och frågat vart jag tagit vägen. Det är så fantastiskt kul att se att ni vill se mer!

Orken att lägga energi på bloggen har inte funnits den senaste månaden. Har inte ens startat datorn sen senast jag var inne och betalade räkningar, vilket då var för en månad sen. Inte haft ork, lust, motivation... Men ni där ute har faktiskt fått mig att återvända! So here I am!

Men nu har jag faktiskt ett litet mission till er. Jag behöver eran åsikt.

Vad vill ni läsa mer om?
Vilken typ av inlägg gillar ni mest?
Inredningstipsen?
Skönhetstipsen?
Mitt liv i allmänhet?


Ett litet hum om vad ni tycker har jag, med tanke på vad som oftast får flest kommentarer, men jag vill ändå veta!

Å en sista sak! Beskrivningen till att göra egna pom poms är klar och dyker upp imorgon! :)

Så tack än en gång till er alla! Ni är underbara!

RSS 2.0