NU VAR DET KLIPPT

Varför gå till frisören och bara klippa dom knappt tre centimeter som var slitna?! Nä, ska jag klippa mig, vilket händer en sisådär en gång per halvår om jag har tur, får det minsann vara rejält. Så tre centimeter blev istället nästan tre decimeter! :) Himla skönt att bli av med det långa. Kommer kännas sjukt konstigt när man ska kamma sig i början men det är det värt!
 
Idag var det också dags för besök hos barnmorskan igen, och det första mäta magen mötet. Spännande att äntligen få mått på hur mycket kulan egentligen växer. Sf måttet den här veckan låg på 27, vilket var strax under den övre kurvan, så vi får se hur det växer på framöver! Nu har jag även fått bokat in alla resterande tider hos barnmorskan ända fram till bf, plus det extra ultraljudet vi ska på för att se så att moderkakan flyttat sig som den ska. Det är skönt att ha lite att se fram emot när man går här hemma...

VECKA 27

Längesedan en mage så här kommer veckans. Bild tagen vecka 27 (26+1).


LÄKARBESÖKET

Idag var jag på läkarbesöket som jag på förhand kände att det kommer bestämma hur fortsättningen på graviditeten kommer se ut, fortsatt pina och mycket tårar eller faktiskt en chans å vara lycklig. Och nu efteråt känner jag att nu kan jag äntligen pusta ut. Nu är jag helt sjukskriven ända fram till den 6 mars på grund av helvetes foglossningen. Efter det börjar en ny oviss period, fortsatt sjukskrivning eller graviditetspenning, men det tar vi då.

Nu ska jag försöka försöka fokusera all min energi på att jag, busen i magen och P ska må bra, och försöka ta tillvara på den här tiden. Även om jag är begränsad rörelsemässigt så får jag fokusera på hjärnaktivitet och hitta lite vardagslyx mitt i allt det onda! Kanske till och med kommer ha lite mer energi att lägga på bloggen också! :)

Så, vi hörs snart igen mina vänner!


JAN. 24, 2013

Här går veckorna sakta men säkert framåt. Längesedan mitt förra inlägg, men det har vart en kämpig tid sen dess. Foglossningen blir bara värre och värre, så efter ytterligare ett besök hos sjukgymnasten idag fick ett par kryckor följa med hem :( Försökte mig på att jobba igår men det gick inte, och man straffades rejält för detta tappra försök inatt och idag.. Sjukskriven resten av veckan i avvaktan på nästa läkarbesök på måndag, då får vi se vad som ska hända framöver. Så här ligger jag återigen i min säck och vet inte riktigt vad jag ska hitta på.. Tips mottages mer än gärna!

 


PREGGOKLAGAN

Idag är en sån dag huvudet är betydligt piggare än kroppen. Satte i förmiddags igång med rens i klädkammaren och var riktigt på g. Men tyvärr fick jag inte hålla på speciellt länge innan kroppen sa ifrån, med foglossning from hell! :( Så nu sitter jag här i min sittsäck och är sjukt rastlös, men varje steg är nästintill olidligt så det får bli såhär resten av dagen...

Jag är iallafall sjukt nöjd med min sittsäck investering eftersom att sitta/ligga på soffan också gör ont. Så det får bli dagens tips till alla preggon med foglossning, en traditionell sittsäck (ni vet en sån typ ALLA hade när man var liten!). Provade även att sitta i lite mer designade varianter (fatboy mfl.) men den vanliga vann mitt test! Den formar sig mer runt höfterna och ger därmed mer stöd mot en ond kropp som behöver allt stöd den kan få. Dessutom var den lite smidigare än förvara när den inte används eftersom den är betydligt mindre.

VECKA 24

Får blir en snabbis idag! Magen vecka 24 (23+3)


KOMMER NI IHÅG?

Mitt bland alla gravidinlägg får det komma ett tradionellt pysselinlägg a´la Ann-Helen tycker jag! Kommer ni ihåg inlägget "40-ramars projekt" som jag skrev i mitten av maj?
 
 
Jag kan ju då äntligen meddela att projektet är färdigt! Haha, det tog väldigt lång tid från det att ramarna kom upp på väggen, vilket dom gjorde ganska kort efter inlägget, till att innehållet i ramarna kom på plats. Men sagt och gjort, i förra veckan när jag var hemma sjuk så fick jag äntligen tummen ut och beställde hem lite fotokopior. Med en otroligt snabb leverans redan två dagar senare hann jag även med att klipp och klistra lite, så nu är det helt klart!
 
Tada! Färdiga resultatet! Ber dock om ursäkt för den dåliga fotograferingen, men att fota med mobilkamera + att det hela tiden ville spegla sig i alla ramar var väl kanske inte det lättaste. Men ni ser ju hur det blev iallafall! :)
 
 
Så den här fotoväggen symboliserar nu "VI", med allt från bilder på mig och P...
 
 
...och allt från våra "hang-ups" vi haft med gänget på den årliga landetvistelsen, till bilder på lillbus och bushundarna...
 
 
Men vår fotovägg innehåller också en del tomma ramar. Konstigt tycker kanske en del, fullt naturligt tycker jag! Det måste ju finnas plats för fler minnen, och tanken är att det alltid ska vara några tomma ramar kvar. Man kan ju aldrig fullmatad med nya fina minnen, så de tomma ramarna får vara symboler för framtiden!
 
 
 
 
 

RAPPORT

Kom på att jag kanske ska avlägga en liten rapport efter mitt besök hos bm igår. Den här gången var det dags att lyssna på hjärtat, och det slog så fint så! Sen att det är en buse som inte vill ligga stilla fick vi än en gång bekräftat. Rymde iväg flera gånger när bm försökte hitta rätt! Blev ju lite orolig för några dagar sen när jag inte kände speciellt myclet rörelse i magen, men tydligen är det vara kurragömma lekar som gäller. Eftersom vi nu med säkerhet vet att det var rörelse när vi försökte lyssna, men inte heller då kände jag någonting. Beror nog helt enkelt på placeringen och på vad jag själv gör på dagarna. Sitter jag ner trycks ju magen ihop och då känner jag mer aktivitet!

Det var även dags för kontroll av mitt blodvärde igen också, som tyvärr gått ner. :( Så nu hoppas vi att min mage klarar av järntabletterna och inte protesterar allt för mycket. En vanlig biverkning stod i bipacksedeln är kräkningar, hur kul är den då?! Har inte jag fått nog av den varan kan man tycka!

Så nu hoppas vi bara på att förkylningen jag har nu ska försvinna helt också! Ja, jag åkte ju på världens förkylning innan jag ens hunnit återhämta mig helt från magsjukan, så man kan säga att jag varit helt klubbad senaste veckorna. Försökte mig på att jobba på annandagen men fick gå hem då kroppen va så sliten av magsjuka och förkylning att jag inte ens orkade stå upp... Men nu är det som sagt på bättringsvägen och det blir jobb i helgen igen! Låt mig nu bara vara frisk ett tag framöver! Jag vill kunna njuta!


EN SNABB MAGE

Insåg att det var ett tag sen jag la upp den förra magbilden så här kommer dagens tagen liten på språng nu innan besöket hos bm. Bild från vecka 23 (22+3)


EGENMORGON

Idag är min första egenmorgon på länge som jag verkligen njuter. En morgon jag vaknat utan illamående, förkylningen som klubbat mig senaste veckan har börjat ge med sig och jag ser verkligen fram emot den här dagen som bara ska bestå av återhämtning! Det är såhär jag trivs!

Gårdagens underbara frukost med fina vänner som jag älskar att skämma bort var fantastiskt trevlig den med, tro inget annat! Kanske är det just därför jag njuter lite extra av ensamheten idag?! Jag vet att jag kan samla mina vänner när jag vill, dom finns alltid där. Men jag är, och kommer nog alltid att vara någon som har ett ganska stort behov av att vara ensam. Det ska liksom vara jag, min tekopp och min tidning ibland!


RSS 2.0