SYDDA KLAPPAR

För första gången sen typ syslöjden i skolan gav jag bort några sydda klappar i år. Mössor och tubhalsdukar till Hampus kusiner


Pannband till min syster

Kuddfodral med dekorsömmar till mamma

SENA KLAPPAR

Ja det här med att komma ihåg att lägga upp klapptipsen innan jul gick ju sådär så därför kör vi en annan variant nu istället. I år har jag valt att även lägga lite mer tid på "insidan" klappen också, och inte bara en fin utsida. Och eftersom det här inlägget kommer efter att alla klappar är utdelade kan jag ju visa upp även insidan nu! :)

Såklart att ett Usa inspirerat kit måste ha Usa inslagning. Och en cool 9-åring fick leo kit i hjärtanpaket.


Systern min fick mysiga handdukar som piffades till med en stjärna och lite snören. Fotografier fick fina inslagningar både på in och utsidan.


KLAPPINSPIRATION

Idag bjuder jag på första inlägget med enkla inslagningstips. Mer kommer imorgon! :)

Granar för hela slanten!


Fin pappersrosett


Resterna från en utstansad stjärna på ett paket blir etikett på nästa

Alla vet ju att papper och mycket snöre är det bästa hos de små, så dekorplast och och mycket snöre blev lösningen

Det var allt för idag. Mer klappar imorrn som sagt! 

PIMPAT GRANEN

Har man inget att göra kan man alltid plocka ner toppstjärnan på granen och göra den lite mer personlig. Vad är då mer Ann-Helen än prickar?! ;)

Före


EfterÅRETS GODISBORD

Bildbomb från årets glöggkväll med vännerna. Självklart fokus godisbord! :)GOD JUL

Att jag gillar att arbeta med dekorplast och washitejp har väl ingen missat?! Här kommer ytterligare ett inlägg på temat!

Att ha en fin löpare eller duk på matbordet är snyggt men jag tycker att det samtidigt kan vara himla bökigt. Jag lyckas alltid söla ner den samma dag som den blev pålagd. Nu med en liten skrutt i hemmet är det inte direkt enklare att hålla såna saker rena. 

Min lösning igår blev att klippa ut "lämpliga" bokstäver i dekorplast och klistra direkt på bordet. Snyggt och avtorkningsbart! Dessutom lätt att ta bort när högtiden är över.. 
SÅNGTÄRNINGAR

Smiter in ett lite sömnadsinlägg mitt i "julen". Har äntligen gjort den sista sömnaden på en hel hög sångtärningar. Några stannar här hemma och några flyttar hem till andra busar i vår föräldragrupp. Vad är då en sångtärning tänker ni?! Jo varje sida symboliserar en sång, så det är bara att kasta tärningen och få reda på vad man ska sjunga. Tro mig, den är kanon! Iallafall jag har en förmåga att sjunga samma sång om och om igen. Än så länge är Hampus för liten för att förstå rätta funktionen, men den är kul att leka med ändå. Många färger och mönster att titta på! :)

Om det är någon bloggläsare där ute som också önskar en tärning så har jag material kvar och säljer en färdigsydd tärning för 85:-/styck. Kanske kan bli en bra julklapp till någon liten?!
FUSKSNÖ?!

Man skulle kunna tro att vi sprayat vårt vardagsrumsfönster med fusksnö idag. Men nejdå, det är äkta vara som fastnat! 
EN ANNORLUNDA GRAN

Julen fortsätter här på bloggen. Idag en garanterat barrfri, barnsäker och hundsäker gran :) Snabbt och lätt och enkelt att ta bort när julen är över! 


JULSTART

Vad sägs om att dra igång julfixinläggen?! :) Först ut är årets adventsljusstake. För mååånga år sedan började jag och mamma med egengjorda siffror i ståltråd på ljusen. Men nu ser man det precis överallt så nu är det inte lika kul längre. Så iår dissades siffrorna och byttes ut mot ränder! Enkelt men snyggt! 
RULLANDE FÖRVARING

Ett litet snabbpyssel innan vi drar igång med julinläggen.. :) 

Är man inredningsintresserad som jag är det lätt hänt att man samlar på sig lite tidningar genom åren. Men hur ska de förvaras? Har tidigare haft några högar ståendes rakt på golvet, men det var inte speciellt praktiskt ur städsynpunkt märkte jag. Så lösningen blev en rullande förvaring! 
RSS 2.0