PIPPIFÅGLAR

Pippifåglarna verkar gilla vårt plommonträd! :)




STORSTADSVILTSPÅR

Texten är hämtad från syrrans blogg den 29 januari 2012

Chippen fick igår åka iväg på årets sista jakttillfälle. Kvar hemma blev Elvis såklart jätteledsen - ”Jag vill FÖLJA MEEEED!!!”. Så när det var dags för morgonpromenad gjorde jag och syrran vårt bästa för att tillgodose jaktlusten. Så vi tänkte göra ett litet kort spår. Men vi hade ju varken tagit upp blod eller klöv. Istället letade vi i godisskåpet efter något ätbart målslut, hittade lite godis strips. Så ett litet näringsspår fick det bli. Och väl tajmat så var det ju viltsmak på godiset. Det blir ju ungefär som ett viltspår. För storstadshundar

Så vi traskade iväg till vår lilla lilla skog och la två korta spår till de var på 10-20 m bara. Trodde inte det skulle funka så bra på snö. Men tji fick jag. Båda gossarna gick jättefint och Lukas klarade en liten vinkel. Om de sedan följde mina fotspår, min lukt eller godiset spelar ingen roll – de kom iaf fram  

 Bildkälla

BLOMMOR I MASSOR

Ingen har väl kunnat undgå att märka att jag är svag för blommor. Här kommer några som pryder vårt hem just nu!


NYTT BILDREGN

Den här gången från i lördags när vi firade mamma med trerätters här hemma hos oss. Det var självklart både paket, god mat, fin dukning och tårta på det!


Inslagningarna fick gå i svart, vitt och limegrönt liksom blommorna hon fick och dukningen gjorde



Pappa stod för smarrig förrätt och varmrätt, och jag med syster stod för tårtan. Yummie, yummie!



Dukningens tema: Återvinning!

Dukningen bestod av ljuslyktor gjorda av gamla glasburkar, i botten lite glaskross för att värmeljusen skulle stå stabilt. Vaserna även där återanvända burkar och flaskor. Här går vi nämligen på systemet och väljer dryck efter hur flaskan ser ut och om det går att ta bort etiketten ;) De höga ljusen i glas är faktiskt nyinköpta för jag tyckte att de var så perfekta till temat. När de brunnit slut tänkte jag faktiskt fylla på dem med ny ljusmassa och återanvända många gånger. Tabletterna består av silkespapper med tidningstryck som jag fick i en butik förra veckan. Linneservetterna hade jag redan sedan tidigare och jag valde att inte stryka dem efter tvätt för att få den där lite skrynkliga känslan.

DET BLIR ALDRIG SOM PLANERAT DEL 2

Ja det var ju det här med mornar hemma hos mig som aldrig blir som man tänkt sig. Idag var det dock tvärtom mot vad det var för ett tag sedan. Går upp, gör mig iordning, går ut i köket och tittar på klockan. Fasen tio över, slänger ihop två mackor som jag tänkt äta i bilen då eftersom jag är sen, ger samtidigt de fyrbenta sin mat. På med kläder, ut med djuren! Börjar fundera på varför klockan gick så fort, tar upp mobilen och kollar. 8.15!!! Haha är en helt timme förtidigt! Tiden hade inte gått fort utan tvärtom! Så nu fick jag mig istället en skön långfrukost hemma istället. Precis vad jag behövde!


TRÖTT :(

Blä!


LÅNG VÄNTAN

Satt och tittade på lite gamla bilder tagna i somras. Åh, vad jag längtar till soliga dagar utomhus och ljumma kvällar och grillning med vännerna!


VÄRMEN?

Brrr vem stängde av värmen ute? Inte speciellt lockande att traska ut just nu.... Men, men bara att packa på sig alla kläder man har!


UNDERSKATTAD PRYL

Okej lite pensionärsvarning kanske men ändå! Eftersom jag alltsom oftast promenerar omkring med tre fyrbenta krabater som inte direkt går snällt bredvid mig hela tiden blir det alltid lite extra krångligt när det är halt ute. Speciellt med en Ann-Helen som är livrädd för att halka och skada svanskotan igen. Men nu är det slut med det! Idag åkte broddarna på som jag köpte innan jul, och oj vad smidigt vi löste promenaderna idag! Så nu får broddarna minsann sitta kvar på vinterkängorna resten av säsongen. Borde alla hundägare ha! Ska dock påpeka att jag BARA tänker använda dem under hundpromenaderna, allt annat kan vänta till jag är 65!


UTCHECKNING

Nu är det minsann dags att checka ut för dagen. Har åstakommit en hel del tycker jag nog även om inte allt syns. Har till och med röjt runt i pannrummet så nu finns det plats för nya målningsprojekt! ;) En ny offert är beställd på trappräcke också till hallen. Var på ett ställe där personalen var väldigt, väldigt hjälpsam och kom med många förslag på lösningar, sånt gillar vi!

Såååå, dags för soffan mina vänner!

JAG HAR EN PLAN

Nu måste jag bara gör det också. Som vanligt bubblar det över av olika idéer i skallen på mig men jag får ofta aldrig ens möjlighet att förverkliga dem. Ofta kan det vara att man behöver köpa något. Himla irriterande, man vill ju göra det här och nu! Sen har man inte riktigt möjlighet att köpa allt heller, får nog skaffa mig ett betydligt mer välbetalt jobb om det ska funka.

I eftermiddag ska iallafall jag och P iväg och köpa virket som behövs till trappräcket. Tänkte då passa på att köpa material till mitt senaste påfund också. Måste göra något över skrivbordet, någon kom-ihåg-tavla, moodboard eller liknande. Har en liten plan i huvudet så vi får se om det funkar i praktiken också! 

Ni får en liten förebild med en gång. En arbetsplats som inte känns särskilt inspirerande om jag får säga mitt. Pallarna är också på gång att bytas ut, de har varit en tillfällig lösning i två år lite drygt. Men hittar man inget, så hittar man inget. Tips mottages gärna! 


TULPANER



Härliga tulpaner och waxblommor

VINNAREN

Och vinnaren av kitet från Isadora är...... (trumvirvel)


........ Nadja! Kika gärna in i hennes blogg också när ni ändå är på g! :)



Kul att så många både nya och gamla läsare tog chansen att vara med. Vem vet, kanske dyker upp mer sånt längre fram ;)


KNAS MED BLOGG.SE

Sitter och försöker lägga upp ett ordenligt vinnarinlägg på datorn, men sjukt vad det segar... :( Så mina vänner, ni får håll ut lite till. Vill ju ha det ordentligt gjort och det blir det minsann inte från telefonen!


SNART SISTA CHANSEN

Glöm inte! Imorgon är det sista chansen att vara med och tävla om Isadora kitet!



För att fira 1-år jubileumet tänkte jag lotta ut ett litet makeup kit från Isadora. För att delta i utlottningen lämna en kommentar. Glöm inte att skriva din e-post i kommentaren om du inte har någon blogg! Sista tävlingsdag är den 21 januari. Lycka till!

Kitet innehåller:
1 st Perfect moisture lipstick
1 st Wonder nail
1 st Eye shadow quartet
1 st Ultra cover compact powder "Anti-redness"




STACKARS LILLIS

Stackars lilla Elvis hade det inte lätt på morgonpromenaden idag. Vi hade en livlig fågel i närheten som visslade på honom hela tiden ;)


DAGENS DILEMMA

Ännu en ledig dag lider mot sitt slut. Det har varit en skön och sådär lagom slapp dag idag också. En kär gammal vän har varit på besök och nu njuter jag bara av ledigheten. Spanar runt på nätet efter lite inspiration till nytt kök (ja, hallen ska göras klar först men drömma kan man ju göra) Egentligen skulle vi vart iväg nu och köpt virke till trappräcke, men vi sket i det. Både jag och P är väldigt trötta idag och först sitta i bilkö pch sen vela runt och bestämma räcke kändes sådär. Därför blir det en kväll med jobb här hemma istället, så något kommer ändå bli gjort!

Nu till dagens inredningsdilemma. Var som sagt på Ikea igår, och konstigt nog slank det ner en tygbit i min vagn. Förstår inte detta?! ;) Hade först tänkt att sy kuddar till vardagsrummet, men så kom jag på att jag kanske ska ta bort de svarta gardinerna och vräka på och med två smala gardinvepor istället. Sedan kanske man kunde sy några matchande rosa kuddar till soffan?! Vad tycker ni? Eller ska jag helt enkelt bara byta ut kanske två av tygtavlorna på väggen till det här tyget? Eller har ni andra förslag kanske?

Tyg Solgerd från Ikea



Slänger in en liten bild på rummet ifall ni glömt bort. Dock är allt det röda borta och allt går i vitt, svart och grått istället!

VARDAGSLYX

Vardagsmaten blir lite roligare med en fin dukning!


YUMMIE

Först Ikeabesök och nu slappa i soffan med te, semla och trevligt sällskap. Det är så en ledig dag ska spenderas!


ÅTERVINNING

Små korta waxblommor i en begagnad glasburk, underskattat!


NU HAR JAG KOPPLAT

... ihop mina nya fönsterlampor! Lite gömmasladdfix återstår fortfarande men det tar vi en annan dag!


VILKEN MÅNAD VAR DET NU

Här kan vi minsann snart plocka in årets första snödroppar!


SÖNDAGMORGON

Skön morgon. Sovmorgon. För ovanlighetens skull skulle varken jag eller P iväg på något idag. Eller ja, P ska iväg i eftermiddag en sväng men det är ju inget man behöver stressa över direkt. Kikar bara in en snabbis, vill inte förstöra denna dag med att fastna framför datorn. Det kan jag ju istället göra sen när jag är ensam hemma istället. Bjuder på en liten bild så länge...


Vi brukar då fylla hela soffan man massor utav kuddar för att hundarna inte ska ligga i den. Men, som ni ser går det tydligen alldeles utmärkt ändå. Blir ju bara ännu gosigare tycker Chippen!

UTLOTTNING

För att fira 1-år jubileumet tänkte jag lotta ut ett litet makeup kit från Isadora. För att delta i utlottningen lämna en kommentar. Glöm inte att skriva din e-post i kommentaren om du inte har någon blogg! Sista tävlingsdag är den 21 januari. Lycka till!

Kitet innehåller:
1 st Perfect moisture lipstick
1 st Wonder nail
1 st Eye shadow quartet
1 st Ultra cover compact powder "Anti-redness"




BLOGLOVIN

Har idag (!) upptäckt hur smidigt det är att använda Bloglovin för att följa bloggar. Klicka här för att följa min blogg via Bloglovin om du inte redan gjort det! ;)

1 ÅR IDAG

Idag fyller bloggen 1 år! Inte illa att min bloggperiod hållt i sig så länge. Vid tidigare försök har jag klarat av 1-2 månader max! Detta ska givetvis firas tycker jag, och det gör vi genom en liten utlottning bland mina läsare. Mer om detta i nästa inlägg!! :)

Det blev ingen lång sovmorgon idag eftersom P skulle ut i skogen (=gnällande hundar kvar hemma) men vad gör det. Har idag vaknat upp till en underbart vacker morgon. Solen skiner utanför fönstren, klarblå himmel, det är sådär lagom kallt ute och jag känner mig lugn och harmonisk. Det obligatoriska mysfrukosten har intagits i soffan med mycket tända ljus, en inspirerande tidning och nyhetsmorgon på i bakgrunden.


Visst blir den vanliga morgonsmörgåsen lite roligare att äta när den är bakt i hjärform?! Som dessa min underbara mamma bakat.



Inte en helt fel utsikt från soffan. Solen reflekteras alltid så fint i det vita trähuset mittemot.


Tomatsoppa med pasta och vitlöksbröd

Vi provade ett nytt busenkelt recept här hemma igår. Jag som inte är nån soppentusiast blev positivt överraskad faktiskt, så här kommer receptet. (Hämtat från ica)

2 gula lökar
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 förp (690g) pastasås tomat & basilika
8 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning/fond)
2,5 dl matlagningsgrädde
ca 150 g spagetti
salt och peppar
vitlöksbaguetter

Skala och hacka lök och vitlök
Fräs lök och vitlök i olivoljan i en kastrull
Tillsätt pastasås, buljong och grädde och låt koka i några minuter
Bryt pastan i mindre bitar och lägg ner den i soppan och låt koka enligt anvisningen på förpackningen
Smaka av med salt och peppar
Värm brödet
Servera!

Bildregn från nyår

Äntligen har jag då har jag lyckats knåpa ihop bilderna från nyår. Så...välkomna på nyårsfest! ;)


Pysslade ihop en liten passande inbjudan. Försökte leka lite med systers kamera och tyckte nog att jag fick ihop ett "blingat" tema tillslut!



Dukningen



Dukningen i detalj (ska tillägga att dekorationen av ljusen inte är ett eget påhitt utan en idé jag lånat från Anna 


Maten



Blinget



Självklart också ett glammigt godisfat


Granen fick ju som jag nämnt i tidigare inlägg en liten makeover inför nyår. Allt det röda byttes ut mot bling bling. Ska nog göra så nästa år med. Man tröttnade inte lika snabbt på den då.



Partyprissarna Elvis och Lukas i finaste outfiterna, givetvis enligt kvällens dresscode ;)

Barbapappastrumpor

Ja ni känner ju till Elvis lilla tassproblem. Här är lösningen. Babystrumpor! Perfekta bandage till små tassar, när man som vi inte vågar sätta vanligt bandage på grund av uppätningsrisken. Ganska stum resår, lite tjockare än vanlig strumpa, ingen häl och bra storlek! Så nu kan Lillis promenera ute utan problem och han slipper tratt inomhus för nu kommer han inte åt att slicka sig ändå! Kanonbra!


Det blir aldrig som man tänkt sig

Hade planerat in en lång skön hemmamorgon idag innan jobbet. Göra sig iordning i lugn och ro, skön promenad med hundarna och en lång frukost. Men, det blir ju sällan som man planerat. Istället sitter man här och slänger i sig frukosten som vanligt. Anledningen: Min minsta lilla bus, Elvis, va ute och jagade i helgen och sprang på den hårda skaren. Resultatet av det är nu att han har väldigt ont i tassarna. Kopplade som vanligt alla tre och gick ut, hann inte längre än till tomtgränsen när Elvis inte vill gå längre och jag ser att han blöder från en tass. :( Bara att kånka in med alla hundarna igen ( inte det lättaste när dom så gärna vill ut ) Letar upp lite strumpor som får bli bandage/skor till Elvis för ut måste han ju. Lämnar två besvikna hundar och tar bara med mig Lillis för en kortare promenad. Det går bra till en början tills ena strumpan åker av och tassen blöder igen :( Han har gjort det han ska så det är bara att bära hem honom. Det är nu man är glad att han är så liten som han är.

Hem. Ut med nästa två. Lite bättre där. Chippen är också öm i tassarna, inte så illa som Elvis, men glömmer bort det efter en stunds dragkamp. Skönt! Men en promenad som normalt kanske tar en halvtimme blev till en och en halv timme och min sköna morgon är som bortblåst....

Så nu har jag klagat färdigt så nu släpper vi det! Trevlig dag på er alla! :)


Många borde göra, lite ork

Usch känner att jag har många borden idag, men absolut ingen ork. Känner att jag ligger precis på gränsen till ytterligare en förlkylning som jag absolut inte har tid att få. Så kanske borde jag lyssna på min kropp, slappa mig igenom dagen och se om energin infinner sig senare istället. Så får det bli! En kopp gott "Jordgubbs och champagne" te i soffan med en tidning.

Inte för att jag egentligen behöver mer inredningsinspiration, mitt huvud är fullt av ideer men har ingenstans att förverkliga dom. Det är trist. :( Kanske ska försöka hitta på nån bra lösning till mor och far som ska göra om sin hall men inte riktigt vet hur. Det kanske kan bli nåt bra projekt!

Nån annan som vill ha ideer så är det bara att hojta! Jag har säkert nånting över till er också! ;)


Check!

Två lampor inhandlade.... Check! :)






Vill ha!

Satt och surfade runt lite på diverse inredningsbutikers hemsidor.. Blev lite smått irriterad när de flesta fortfarande hade julsaker som nyheter, det duger inte! Nu vill vi ha nytt och fräscht! Ja, i vilket fall så hittade jag dessa godbitar på Åhlens. Två stycken sådana lampor får det blir till köket, handdukarna blir fint att vårpiffa köket med också eller så får de bli till kuddar till altanen i sommar ;) Nu till mitt " problem" då. Vart kan man hitta en lämplig plats till den supersnygga fåtöljen som det bara står Ann-Helen klart och tydligt på!!! Lite jobbigt detta! Kom gärna med förslag!






Julen :)

Jag har knåpat ihop lite bilder från julen... Kan säga att jag gav upp VÄLDIGT fort så det blev som det blev. Slängde bara ihop det tillsist så ni skulle få nåt att kika på :)



Jag är ju inte den som frossar i julpynt direkt utan satsar mer på att framhäva mina röda detaljer istället. Så allt jag kunde hitta i rött kom fram ungefär! :)




Granen blev en ovanligt traditionell gran med inte så mycket pynt. Klädde faktiskt om granen till nyår och då blev det betydligt mer bling bling kan jag lova. Bilder på detta kommer senare!




Och sist men inte minst. Eller jo, minst också, lilla Elvis som hittade sin plats under granen i väntan på klapparna ;)

God fortsättning på er alla!

Hoppas ni haft en skön jul och nyårshelg! Det har jag haft! Har vart mycket att stå i det senaste så just nu laddar jag batterierna för fullt. Sitter här nu med Winnerbäck strömmandes ur högtalarna och kikar igenom bilder från jul och nyår och försöker mig på att få till några små kollage. Är inte speciellt haj på det här med Photoshop men jag ger det en chans. Vi får se hur det går ;)

Nu tillbaka till bildredigerandet. På återseende!

RSS 2.0