SOLGULA STÖVLAR

Solen orkade sig tillslut fram lagom till när jag kom hem från min lilla inköpsrunda. Så här sitter jag nu och tar igen mig lite i mina nya solgula stövlar innan det är dags att sätta igång nästa projekt: jag ska gå lös med sprayburkarna är det tänkt, vi får se hur detta slutar! ;)


FRÅN SKISS TILL VERKLIGHET

God morgon mina vänner! Hoppas att allt är bra med er?! Själv sitter jag ute på altanen med morgonkaffet och myser. Solen försöker leta sig fram genom molntäcket så än så länge är det jacka, halsduk och filt som gäller!

Idag fick även skissblocket följa med mig ut. Tänkte börja planera sommarens utomhusprojekt redan nu så man har det att se fram emot sedan! Lovar att bild på skissen kommer upp när den närmar sig "färdig", även om det kanske tar sin lilla tid. Ideer måste ibland få växa fram!

Vi hörs senare!

 


IMORGON SÅ..

Alldeles för trött efter dagens jobb för att knåpa ihop en riktigt inlägg. Men imorgon är jag tillbaka på banan igen, nämligen LEDIG! :)


HELGENS NJUTNING

Hej igen mina vänner! Som ni kanske märkte dissade jag datorn i princip hela helgen och slängde bara in några korta, inte jätteintressande inlägg, men kanske inspiration ändå...?! Den här helgen har jag bara njutit i fulla drag. Till och med storstädningen i lördags njöt jag av. Det var nog bara för att jag samtidigt "vårade" till det i sovrummet lite. Så nu är det offieciellt vår här i Göteborgsområdet; Ann-Helen har bytt ut vinter-outfiten i sovrummet till vår-outfit! Bilder får komma senare.

I lördags hade vi också finbesök här hemma och det avnjöts god mat och dryck i trevligt sällskap! Sällskapet stannade också över natten, så söndagsmorgonen spenderades i solskenet på altanen med varsin kopp te/kaffe och massa tidningar! Det är njutning det!

Oj, dags att äta upp min andra frukost och fara!
På återseende!


Hemgjorda musli och färska bär. Mmmm! Bäst att passa på när bären är billiga, för färska bär är trots allt godast!

UPPSTAPLAT VERSION 2



Så här ser det ut på vår fönsterbräda i vardagsrummet. Gillar verkligen hur man ser solljuset spegla sig i ljuset.

RISIGT

Nu fick riset med lampor i maka på sig till förmån för levande grenar!


DAGENS SÖTIS

... är denna fina lilla blomma som fick följa med hem från mataffären igår. Billig och bra!


EXTRA SPONTANINLÄGG

Det är dagar som denna man uppskattar lite extra att bo i hus. Förmiddagskaffet med tillhörande smörgås intas i solen på altanen, fåglarna kvittrar, hundarna lunkar runt på gräsmatten och man ser att även dom njuter av den friska vårluften.

Man tar sig sedan en liten tur runt i trädgården och ser att snödropparna växt upp och slår ut i blom vilken dag som helst!

Jag njuter i full drag!


HUNDARNA STYLAR MITT HEM

Så här vill då jag att det ska se ut på fönsterbrädan hemma




Och såhär tycker tydligen mina hundar att det ska se ut, för det möbleras ständigt om bland vaserna. Undrar hur lång tid det tar innan någon far i golvet?!




Passar också bjuda på lite pyssel jag sysslade med igår. Man kunde lätt säga att ljungen i krukorna gjort sitt, så det vara bara att byta ut. Sååå, man tager vad man haver; björkris och citroner!


SOL UTE

Sol ute, sol inne, sol i hjärta, sol i sinne...

Måste erkänna, när termometern visade +10,5 grader i skuggan kunde jag inte hålla mig inomhus längre... Bara att ta med sig kaffekoppen ut i solskenet!


Tror ni Elvis inte ville vara med på bild eftersom han vände sig om, eller var det kanske för att sola andra sidan?!

BE OM URSÄKT PÅ FÖRHAND?!

Idag lyser solen, en underbar dag att vara ledig på. Om man nu hade varit det. :( Visserligen är jag hemma från jobbet men med ett huvud som snart exploderar (det måste nästan synas utanpå att det pulserar) och en ond nacke (här går vi omkring med halsduk inomhus idag) så kunde det fina vädret lika gärna kvitta känner jag. Ljuset irriterar och det dåliga samvetet "jag borde vara ute i det fina vädret" är ytterst påtagliga. Blä säger jag bara och återkommer när humöret är bättre igen!

Borde kanske i förväg ha bett om ursäkt för ett väldigt negativt inlägg?! Men man kan inte vara på topp jämt.... 



Lilla blomman i köksfönstret njuter iallafall av solens strålar

INKÖPSLISTA

Sedan mina senaste inlägg om skrivbordshörnan lades upp har jag fått mycket förfrågningar på vart jag köpt saker och ting. Därför tänkte jag att dagens kvällsinlägg får bli just en inköpslista!


Brevfack i zink, pennburk i zink, ljusstakar, blackboard, nystan - Granit

Pallar, klocka, kubblock, anteckningsblock, kalender, pennor, fotoalbum - Åhléns

Diverse block, skrivbordslampor, plåtburkar, pennor - Ikea

Zinkfat - Dimoda

Miniradio - Clas Ohlson

Glasvaser - Loppisfynd

Pennor med text - Lagerhaus

Stringhylla - Fynd från lägenhetsförrådet :)

Hålslag, häftapparat - Ordning & reda


Det var nog allt tror jag. Skulle jag ha glömt något är det vara att hojta till!

Sov gott mina vänner!


KOLL PÅ PAPPREN

Kom på att jag ville visa en bild på brevstället också som fick sig en liten uppiffning i form av mellanlägg med etiketter. Nu ska det minsann bli ordning på alla papper!


DET KOMMER MERA

Här kommer det fler bilder!


Jag har länge velat ha plats med ett ljusfat brevid datorn. Man vill ju ha det mysigt och harmoniskt även framför en tråkig dataskärm


En blackboard som blivit bortprioriterad från ett annat rum fick med hjälp av lite etiketter bli en ny veckoplanering/anslagstavla

DÅ KÖR VI

När jag väl plockat bort allting kom jag på att det kanske hade varit bra att fota en före bild. Så det fick bli en halvt om halvt före bild. Hittade en gammal bild på halva skrivbordshörnan också som fick följa med!



Före


Efter



Fler bilder kommer att komma upp senare under dagen, vi ses då!

UPPSTAPLAT

Ytterligare några små tjuvkik på nya skrivbordshörnan. Har ju fått lite dille på block och pennor det senaste som ni ser. Tur att det är billiga saker!

 


Pennorna med text på kommer från Lagerhaus, a4 blocken är köpta i 2-pack på ikea, kalendern är från Åhléns och fotoalbumet likaså.


SNEAKPEAK

Här kommer en liten sneakpeak på det jag pysslat med idag. Några av de nya prylar som fått flytta in hemma den senaste tiden. Självklart tyckte kamerabatteriet att det var dags att ta slut när jag var mitt uppe i fotningen så resten får tas senare. Kan också meddela att skrivbordshörnan också är färdig så bilder på det dyker också upp framöver!



NYTT PROJEKT

Då var det måndag igen. Blev så mysigt väckt klockan 7.30 av att arbetarna som ska byta grannens tak började slänga takpannor från taket rakt ner i en tom container. Schysst hörrni! Min enda sovmorgon den här veckan förstörd! :(

Vill återigen tacka föra alla kommentarer jag fick igår. Har nu haft tid att svara på alla (hoppas jag inte glömt någon, förlåt om så skulle vara fallet). Kan ju också säga att det gamla besöksrekordet flög all världens väg! Hoppas att ni fortsätter att kika in även i fortsättningen! 

Jag fick också en hel del kommentarer om hur jag gjort lampan, så istället för att skriva en lång förklaring som svar på kommentarerna kommer jag att lägga upp ett litet steg för steg inlägg längre fram. Det får bli när jag sätter igång med den stora taklampan! Ni får hålla utkik!

Dagens projekt ska bli att försöka styra upp skrivbordet en aning. Har även satt igång med att fota lite nyheter som har fått flytta hem till oss den senaste tiden. Måste bara invänta lite bättre ljus i vardagsrummet så ska nog det gå vägen också. Bjuder på en gammal bild så länge att vila ögonen på.



Så dags att ta tag i dagen på riktigt! Återkommer när jag fotat färdigt! :)

VAD GLAD JAG BLIR

... att så många har hittat hit idag, och att många nya "ansikten" har lämnat avtryck efter sig. Tyvärr har mitt huvud bestämt sig för att explodera snart så svar på alla kommentarerna får komma imorgon!

På återseende mina vänner!




DET OMTALADE PROJEKTET

And here it is!




Jag ska absolut inte ta åt mig äran och säga att detta är min egna idé för det är det inte. Jag tror att originalet kommer ifrån the 3 R´s blog och motivationen till att sätta igång får jag nog ändå säga kom ifrån emredning. Min tanke var, och är egentligen fortfarande, att göra en riktigt stor taklampa till hallen, men jag hejdade mig och satsade på att prova med en liten först. Det gick ju vägen, så nästa projekt blir "the big one"



När ni ändå är här!
Jag besöker och följer flera bloggar dagligen. Försöker lämna avtryck efter mig så ofta jag kan för jag vet hur glad man blir när någon ger sig tillkänna. Jag ser att ni blir fler och fler som upptäcker/följer min blogg varje dag.. Men vilka är ni? Kanske har ni också en blogg jag missat? Nyfiken ;)

LÖRDAGSLOPPOR

Lördagskväll hemma hos mig den här helgen består av semla, kaffe och en hög A4 ark! ;) Ja, jag vill verkligen blir färdigt med mitt lopp-projekt idag så jag kan visa er bild imorgon på det färdiga resultatet. Så härmed lovar jag att imorgon kommer det upp en bild! Så, då var det gjort, nu har jag många vittnen så det är bäst att sätta fart!

Passar också på att bjuda på en uppiggande färgexplosion! Mina bukett från alla hjärtans dag har fullkomligt exploderat och är nu än mer fantastisk än innan!


NY TIDNING

Den här nya tidningen köpte min kära mor med sig från mataffären i onsdags. Den får bli mitt tesällskap idag!


Den ska tydligen vara lite "mer" än vanliga Plaza Interiör. En tidning för dem som vill få ut lite mer av sin inredningstidning. Vi får se om den faller mig i smaken.

MER LOPPISFYND

Här kommer ytterligare några fynd från second hand rundan i onsdags.



Tyvärr var det väldigt svårt att fota genomskinliga vaser i halvtaskigt ljus men ni ser ju iallafall vad det är ;)

Fina vaser kan man ju bara inte få för många utav. Har länge letat efter bland annat bra småvaser att använda när man tar in en liten ensam snödroppe till exempel, och nu har jag hittat två. Även en stor och rejäl bricka fick följa med hem, dock behöver den sig en omgång med sprayburken innan det visas offentligt!

ELVIS SPELAR

Ni har ju tidigare sett bild på mitt något udda bord vi har i hallen här hemma. Elvis börjar tydligen tröttna på det och hade häromdagen lekt lite "välta-torn-spel". Men proffsig som han är på sin sak hade han valt att bara plocka ur de vedklamparna som var lösa, och bordet stod kvar precis som tidigare. Min buspojk!


Bilden är tagen vid ett tidigare tillfälle. När han lekte loss stod som tur är inte glasflaskorna på bordet.

SECOND HAND RUNDA

Yes, igår var det dags för årets första second hand runda. Passade då på att spana in två nya (för mig nya) ställen här i Göteborg. Självklart blev det ju en del fynd. Det bästa var nog den här lampan. Jag som behövde en bra läslampa till vardagsrummet och allt! 40 kronor, det kan man kalla fynd! Övriga ting som fick följa med hem får ni beskåda en annan dag. ;)


TÄVLAT I ANNANS NAMN

För ett tag sedan såg jag en tävling i min matbutik "Skriv vad du tycker om vår nya blomsteravdelning och vinn en blombukett att ge bort på alla hjärtans dag!" Himla fiffigt tyckte jag och tävlade i Patriks namn, skrev mitt namn under vem han ville ge den till, och la i tävlingsboxen. Och tror ni inte att han vann! :)


Älskade tulpaner. Min favoritblomma just nu.

ALLA HJÄRTANS DAG

Jag hoppas att alla hade en mysig alla hjärtans dag igår!? Jag spenderade denna stora dag (*ironisk*) med mina underbara (inte ironisk här, bara ärlig :) ) kollegor ungefär hela dagen! Personligen tycker jag att det här med alla hjärtans dag är väldigt överskattat. Vad hände med att man alltid ska tänka på varandra. Och det här med att det ska köpas presenter hit och dit för flera hundra kronor. Nä, det gillar jag inte! Däremot tog jag tillfället i akt (bäst att passa på när det finns anledning) att sysselsätta mina pysselfingrar och knåpade ihop lite kort till nära och kära. Det roliga är att jag inte på något kort skrev vem det var ifrån, men alla klurade på något sett ut det ändå! ;) 


Dessa två fick mina "sambos" (syster och pojkvän) på köksbordet när de vaknade på morgonen. Hoppas att de gjorde deras morgon lite bättre!


KUDDTYGET SOM BLEV DUK

Ja då var vi här igen. Det blir aldrig som man tänkt sig! Börjar känna mig lite tjatig, men så är det i vilket fall.

Minns ni tyget jag köpte på ikea för ett tag sedan? Det som skulle bli antingen kuddar, gardiner eller tavlor till vardagsrummet... Så blev det inte, inte just nu iallafall!



MIN LÖRDAGSKVÄLL

När man vaknar upp söndag morgon och går ut i vardagsrummet vittnar oftast bordet om hur kvällen innan varit. Någon som håller med mig?! Så här såg mitt bord ut! Behöver jag ens nämna att jag spenderade kvällen hemma själv...?



Ni som läser diverse bloggar ser säkert vad för typ av projekt jag satt igång. Ni andra får vänta och se! Nu ska här vikas fler loppor, ungefär 100 stycken till! ;)

DET SPRÄTTER I FINGRARNA

Pysselsugen så det sprätter i fingrarna! Vad gör man åt saken? Jo kanske något i stil med detta..

Så lite sånt här....


...blev såhär....


...och såhär...



Inte vill man ha fula tändsticksaskar drällandes överallt. Nu tänker jag med gott samvete ha en ask liggandes framme där den ska vara: nära till hands!


MIN NYA HOBBY

Inte så lyckad uppdatering på mig den här veckan. Jag har vare sig haft ork, lust eller något att skriva om.

Däremot har jag hittat en ny hobby. Fynda! ;) Haha, har aldrig tidigare förstått det här men folk som hänger på Tradera och Blocket i väntan på fynd. Men nu är jag fast! Skulle bara kika om jag kunde fynda några pinnstolar, och så gick det med det!

Ska försöka att knåpa ihop några bättre blogginlägg i helgen eftersom jag inte har nåt speciellt inplanerat.

På återseende! :)


PINNSTOLAR SÖKES

Är nu på jakt efter pinnstolar. Någon som har någon stol att sälja eller vet någon som vill bli av med stolar hojta till!

ICA SATSAR PÅ SINGLAR

foto0391 (MMS)

Ica kvantum satsar återigen på singlar. I höstas kom de gröna singelkorgarna, nu kommer en singelkväll! Go Ica! :)


SNÖIG MORGON

Den här synen mötte mig i torsdags morse. Solen lyser och enstaka flingor singlar sakta, sakta... Lovely! :)


BLÅBÄRSRIS I BLOM

Så här fint blir blåbärsriset om man har det stående i vatten


BRRR

Tro't eller ej... Men så jättesugen på att gå ut just nu är jag inte!


FOTOVAJER

Tyckte att det var dags att byta ut snöret jag haft med julkort i hallen. Nu blev det en vajer som ska prydas med bilder istället!




VÅROUTFIT

Städar och donar här hemma idag... Solen lyser från klarblå himmel. Då kunde jag ju inte låta bli att försöka locka fram våren lite med lite extrapiff i vardagsrummet! Hittade lite gamla rosa kuddar som får duga fint fram tills jag orkar sy nya av tyget jag köpte för ett tag sedan.




CHIPPENS FÖDELSEDAG

Tro inte att vi glömde bort Chippens födelsedag igår bara för att ingenting dök upp här! På kvällen serverades det hundtårta till hundarna (Hönömacka med leverpastej) och öppnades paket! Bilden är allt annat än bra eftersom busen inte kunde hålla still huvudet en sekund. Det luktade nämligen godis om paketet!


RSS 2.0