Årliga inventeringen :(

Usch idag var det dags för den årliga inventeringen på jobbet igen.. Inte roligt alls att pallra sig iväg till jobbet och börja klockan 7. Är ju van att börja 11-12 sådär nånting! Som tur var så hade syrran ingen skola idag så hon kunde ta hundarna på morgonen. Guld värt säger jag som slapp gå upp ännu tidigare för att gå ut med fem jyckar. Tack så mycket för det!!!!

Dock känner jag att inventeringen tog hårt på min rygg. Har rätt ont nu. Hoppas bara att det går över tills imorgon och inte stannar kvar, vilket kanske skulle innebära ett nytt bakslag. Tur att jag är ledig imorgon iallafall. Ledig, och ledig förresten. Känns som om jag har tusen saker jag måste ta tag i. Prio ett är iallafall att slinga håret, som jag egentligen skulle gjort idag men kände att det inte riktigt var läge för det trött som jag är. Måste också ta och bestämma mig vad jag ska ha för klänning på lördag. Har två val och kan verkligen inte bestämma mig. Ena stunden tycker jag den ena, och andra stunden den andra. Kommer väl sluta med att jag står här en kvart innan vi ska åka och fortfarande inte kan bestämma mig...

Dock har jag iallafall fixat klart med presenten till brudparet! Slagit in och fixat lite ;) Dock vet jag att hon läser bloggen, så vad det är i paketet och hur det ser ut får ni bilder på senare!!! :)

Nu har BB börjat så dags att slänga sig i sängen å slötitta lite!!

Regna inte bort.....

3 blev 5

Ja då var man hundvakt åt några av Patriks pappas hundar igen... Så helt plötsligt steg hundantalet från 3 till 5 här hemma... Shit vilket liv det är! Har precis varit ute i det fantastiska (not) vädret med ett gäng iallafall. Blöta som dom är vill dom nu springa av sig eländet inne! Jaja, får trösta mig med att dom har skoj iallafall! :) Ska snart ut med syrrans hund som är den största i gänget, måste bara värma mig lite först! Kom på att jag skulle behöva investera i en ny regnjacka för den är inte jättetät längre märkte jag.

Annars så händer inte mycket skoj. Ska jobba sen i eftermiddag så det är bara att fördriva tiden fram till dess. Får se om jag orkar med något vettigt. Skulle faktiskt behöva klippa mig också innan bröllopet som jag ska på i helgen. Ska nog försöka boka in en tid imorgon förmidddag.. Efter det får det bli en omgång med slingor också, men det får bli här hemma. Inte har jag råd att göra det hos frisören på min jättelön jag fick förra månaden på hela 840:- :( Längtar efter när pengarna från försäkringskassan kan trilla in så man kan ta tag i allt som man har fått skjuta på framtiden. Precis innan jag blev sjukskriven hade vi planerat att byta ut alla fula furu dörrar här hemma, men när det inte kommer inte lika mycket pengar är det inte riktigt högsta prio på det längre känner jag.


Efter snö kommer solsken!

Kan inte poängtera nog många gånger att jag mår så himla mycket bättre när solen skiner ute! Man blir såg glad och allting känns så mycket lättare helt plötsligt. Till och med städningen här hemma känns enkel att ta tag i och det är minsann inte ofta det händer i vanliga fall det!

Kändes även bra att gå till jobbet idag för min första 75%-dag. Den flöt på fint, och det känns skönt att vara påväg tillbaka på banan igen. Vet så väl att det behövs både för mig själv och för mina kollegor som gått på knäna när jag varit borta. Fattar inte varför inte jag blivit ersatt. Företaget betalar ju inte en krona för att jag är sjukskriven längre eftersom det är Försäkringskassan som tagit över den biten. Men nu är jag som sagt på g igen och ska supporta allt jag kan! Det känns bra! Vet att speciellt en person som jag jobbar väldigt nära har haft det väldigt tufft när jag varit borta, hon kan verkligen behöva lite uppmuntran nu! Så många extra kramar till dig gumman, du vet vem du är!!


Solskenskramar till er alla!!!

Möhippa!

Igår var det alltså dags för min underbara Monicas möhippa! Det har vart såååå svårt att inte försäga sig! Man har hela tiden velat dela med sig av allt det roliga som skulle vara under dagen. Men det gick!

Orkar inte dra hela dagen men det roligaste vi gjorde var nog iallafall stadsuppdraget där vi delades upp i tre olika lag som skulle utföra vissa uppdrag för att samla poäng. Sjukt konstiga grejer gjorde man som man absolut ALDRIG skulle få för sig att göra om det inte var en tävling, men alla i laget var verkligen på detta och bangade inte på något. Mitt lag skulle bland annat samla människor för att dansa små grodorna runt Kopparmärra, vi samlade 20 personer för en gruppbild på Lejontrappan, träffade en kändis (Tomten) och lekte gatumusikanter i Brunnsparken. Vi försökte även få till den mest spektakulära bilden genom att posera (och dricka på allmän plats) inne i Nordstan med två poliser. Men såklart kammade bruden hem detta! :) Det var väl bäst det också, annars hade hon väl vart grinig resten av dagen ;)

Imorgon är det tillbaka till vardagen igen, och den här veckan ska jag prova på att jobba 75% istället för 50%. Tror nog att det kommer att gå bra för jag känner verkligen att det är påväg åt rätt håll! Så heja, heja till mig själv!

Ha det fint och njut av helgen in i det sista!

Vår i luften!

Underbart att vakna till solljus idag igen! Man blir på så bra humör bara sådär. Försökte ju locka fram våren redan förra veckan genom att göra lite fint vid entrén men det gick väl sådär. Dagen efter kom det ett nytt lass med snö. :( Tack och lov försvann det lika fort igen! Men här är iallafall en del av det jag pysslade med.

 

En ny kruka för säsongen och lite smått och gott i den...




Så här ser hela entrén ut. Bortse då från skvankerna och titta bara på det fina ;)

Längtar så till den dagen vi ska klä om hela huset. Den babyblå färgen ska bort och träpanel i vitt eller mörkgrått ska det bli! Väntar så.. Men det är mycket annat som ska göras innan dess. Södersidan ska få träpanel redan iår eftersom den är i stort behov av renovering och där ska även ett soldäck byggas så det får bli årets stora utomhusprojekt. Egentligen hade vi velat klä om hela huset och bytt fönster på en gång men det känns som om ekonomin inte riktigt tillåter det just nu. Finns ett kök som är i större behov av renovering än fasaden på huset.

Nu ska jag ut i solen igen!


Mera sol!

Åh jag blir så himla glad varje morgon när man vaknar och solen lyser upp hela huset! Dock märkte jag att det var VÄLDIGT kyligt ute i den lilla vind som är. Men håller man sig där det är lä och sol funkar det alldeles utmärkt. Tror nog att det värmer på lite under dagen också om man har tur!

Det passar rätt bra ändå att det inte är kanoners temperatur nu på förmiddagen ändå, för jag och mina lilla Monica ska ändå strosa runt en sväng på Ikea idag. Har ju sett en perfekt utestol att ha på trappan vid entrén, så den ska inhandlas idag innan den tar slut. Brukar ju hinna göra det med min tur.

Kanske får det bli en sväng förbi Rusta med då kanske eftersom jag även där sett lite uteprylar som ska inhandlas. Vi får se! Längtar så efter att få sätta igång att plantera lite ute och göra fint. Men men, det är ju trots allt bara mars. Ska tydligen komma snö igen torsdag-fredag enligt vissa källor men dom ignorerar vi tycker jag!

Ha det bra gott folk!

SOL!!!!!

Idag är det riktigt skönt vårväder ute! Hade tänkt att jag skulle storstäda hemma idag, men det går sådär.. Började lite smått med både städning och tvättning men nu lägger jag ner för idag. Måste passa på att njuta av det fina vädret och ladda batterierna med mycket solsken! Avnjöt faktiskt årets första lunch ute på altanen alldeles nyss, och mös på med hundarna i solen. Underbart!

Nu väntar strax en promenad med min underbara Jennie så städningen får definitivt flytta på sig till imorgon istället! Har faktiskt även passat på att börja röja upp lite ute också. Trasiga, fastfrustna ljuslyktor som man äntligen kan få loss och slänga och ungefär ett ton grus (kändes det som iallfall) som skulle sopas bort från uppfarten. Insåg när jag stod där och sopa att uppfarten är ganska så stor ändå ;)

Njut av det underbara vädret mina vänner!! <3

Hur kunde jag glömma??

I gårdagens inlägg glömdes det visst bort en väldigt trevlig sak.

Jag och min älskling fick biljetter till Metallica på Ullevi den 3 juli! Wihoo!!!


Back to work..

Yes, då är man tillbaka på jobbet igen.. Hela 25%, vilket innebär 1,5-2 timmar per dag men ändå. Känns skönt att vara tillbaka faktiskt! Började jobba i fredags och skulle egentligen ha gått över till 50% den här veckan, men jag känner att jag inte riktigt vågar. Skulle haft min jobbigaste vecka den här veckan med lite extra långa dagar, så även om jag bara skulle jobbat halvtid hade det ändå blivit väldigt långa pass. Så det känns bättre nu att det gick att lösa med läkaren så att jag kör på men 25% en vecka till, för sen har jag ingen sån skitjobbig vecka igen förrän vecka 14 så innan dess tänkte jag vara bra igen, och fit for fight!

Simträningen har jag också kommit igång med på allvar igen, och det känns att den gör nytta. Mina muskler runt svanskotan har blivit helt förslappade nu efter 2 månaders liggande still, så det känns verkligen när man har använt dom. Känns lite som när man har kört ett hårt benpass på gymet och benen känns som spagetti. Svårt att beskriva, men så känns det nästan, det känns att dom har arbetat! Så imorrn åker jag väl på träningsvärk. Hoppas faktsikt det så det märks att det gör någon nytta! Det är ju inga muskler man normalt sett får träningvärk i, jag har aldrig fått det iallafall.

Imorrn är det semledagen, och dagen till ära tänkte jag slå på stort och baka egna från scratch! Vi får se hur det går! Har en liten fundering på att göra lite olika minisemlor i olika "smaker". Har hittat lite olika som verkar lite smaskiga. Eller så blir det helt enkelt en helt vanlig semla, det går ju inte av för hackor det heller!

Har äntligen fått tummen ur och beställt klänning som jag ska ha på bröllopet jag snart ska på också. Eller ja, en klänning var väl att ta i, beställde faktiskt två stycken. Man vågar ju inte direkt chansa på att det sitter perfekt. Då kan man ju få gå naken på bröllop och det tror jag nog inte är speciellt uppskattat.. ;) Funderar faktiskt på om jag ska fortsätta leta även i vanliga butiker för att se om det dyker upp något. Man vet ju aldrig!

Dags att ge dogsen mat och gå en liten promenix nu så man hinner in till BB. Bästa programmet att somna till. Man somnar ju inte direkt ifrån något intressant ;)

Ny vecka, nya tag!

Ja då var det ny vecka igen! Shit va fort tiden går.. Kan nu räkna ut att jag vart sjukskriven i två hela månader :( Inte nåt vidare skoj. Men det ska det bli ändring på! Fick ett glädjande besked från sjukgymnasten förra veckan att det ursprungliga problemet med ledbanden runt svanskotan nu nästan var borta, och att det nu istället är musklerna som det ska fokuseras på. Eftersom jag näst intill varit sängliggande i två månader har musklerna tagit rejält med stryk och måste tränas upp igen... Å som före detta simmare som man är kom vi fram till att den bästa träningen skulle bli just simning eftersom man då inte belastar ryggen, som man gör om man till exempel är ute och går. Så simning är det som kommer att vara på schemat ett tag framöver!!

Tog mitt första försiktiga simpass i onsdags på vattenpalastet här i Lerum. Det kändes bra! Tog det dock väldigt försiktigt och simmade inte så många längder, vill ju inte chansa liksom. Gjorde mig även ett litet eget vattengympapass med benövningar i den varma champagnebubbelpoolen :)  Fredagen kändes bra, bortsett från att jag faktiskt fick lite träningsvärk i musklerna runt svanskotan. Men det är bra, det visar att det verkligen gav resultat! Tror att simningen ihop med behandlingen hos sjukgymnasten dagen före gjorde susen!

Så det var bara att va på´t igen igår. Tvingade med mig stackars Sara till Valhallabadet för ett simpass. Vi kände oss riktigt duktiga när vi plaskade omkring där får jag säga! Som belöning stekte vi sedan pannkakor och slappade i soffan med var sin kopp te och cupcakes! Nån måtta får det ju vara på nyttigheterna! ;)




RSS 2.0